Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická psychologie (bp1198)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp1198 - Klinická psychologie, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výuka tohoto předmětu má poskytnout studentům základní informace o psychických projevech tělesně nemocných a to zejména v průběhu rehabilitační péče. Důraz je kladen na osobnost fyzioterapeuta avýznam psychoterapie v průběhu léčebné rehabilitace ústavní i ambulantní.

Osnova

Náplň a obsah klinické psychologie (neuropsychologie, onkopsychologie).Příčiny psychických změn u tělesně nemocných.Obsah psychických změn zejména v oblasti traumatologie a chirurgie.Prožívání nemoci v čase (psychologie invalidity).Ovlivnění psychiky nemocných z pohledu fyzioterapeuta.Základní pojmy duševní hygieny a charakteristika duševního zdraví.

Literatura

HÁTLOVÁ, Běla. Kinezioterapie v léčbě psychiatrických onemocnění. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2002. 120 s. ISBN 80-246-0420-5. infoMATĚJČEK, Zdeněk. Psychologie nemocných a zdravotně postižených dětí. 3. přeprac. vyd. Jinočany: H & H, 2001. 147 s. ISBN 80-86022-92-7. infoKONDÁŠ, Ondrej a Stanislav HEŘMÁNEK. Psychológia v liečebnej rehabilitácii. Martin: Osveta [Martin], 1976. info

Požadavky

Pedagogika a psychologie, Neurologie

Garant

Mgr. Kateřina Ingrová

Vyučující

Mgr. Kateřina Ingrová