Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management utkání 1 - Pravidla fotbalu II (bp1257)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp1257 - Management utkání 1 - Pravidla fotbalu II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se seznámí s Pravidly fotbalu a jejich členěním (Pravidla FIFA, výklad FAČR, metodické pokyny Pravidlové komise FAČR). Naučí se je prakticky aplikovat na konkrétní herní situace.

Osnova

Ofsajd. Praktická aplikace a principy posuzování. Videoukázky.Ofsajd. Nejčastější chyby v posuzování a jejich příčiny. Videoukázky.Ofsajd. Videotest FIFA.Rozhodčí. Pravidlové principy signalizace. Videoukázky.Pravidlo 5 – Výhody a simulování.Asistent rozhodčího. Pravidlové principy signalizace. Videoukázky.Spolupráce rozhodčích. Metodické zásady komunikace včetně používání dorozumívací elektroniky. Praktická aplikace. Videoukázky.Spolupráce rozhodčích. Praktická aplikace. Videoukázky.Praktická ukázka správné rozhodčího signalizace na sportovišti.Praktická ukázka správné signalizace asistenta rozhodčího na sportovišti.Praktická ukázka správného využití komunikační techniky na sportovišti. Signal Beep praporky a komunikátory.Rozbor utkání nejvyšších soutěží FAČR.Rozbor seminární práce – zpráva ze sledování vybraného utkání Gambrinus ligy se zaměřením na spolupráci rozhodčích.

Požadavky

bp1249 Management utkání 1 - Pravidla fotbalu I

Garant

Mgr. Oldřich Racek

Vyučující

doc. RNDr. Evžen Amler, CSc.doc. PhDr. Ladislav Bedřich, CSc.Ing. Jiří KurešMgr. Oldřich Racek