Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management utkání 1 - Pravidla ledního hokeje II (bp1258)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp1258 - Management utkání 1 - Pravidla ledního hokeje II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V tomto předmětu jde o prvý kontakt studenta Fakulty sportovních studií se specializací sportovního odvětví lední hokej. Cílem je, aby student pochopil všechna pravidla ledního hokeje, jejich provázanost a dovedl je aplikovat při hře. Ve výuce budou studenti seznámeni jednak s významem pravidel pro lední hokej a jeho rozvoj (zajištění rovných podmínek pro oba týmy, atraktivita a plynulost hry, bezpečnost účastníků a předcházení zranění, možnost soutěžení týmů z různých zemí za předem daných podmínek) i tvorbou pravidel ledního hokeje jako vyvíjejícího se mezinárodního předpisu vydávaného Mezinárodní federací ledního hokeje s akceptací připomínek národních svazů ve stanovených periodách platnosti a přípravy změn. Pochopení a aplikace pravidel je předpokladem pro další studium specializace rozhodcovství, zejména pro pohyb rozhodčího, signalizaci, spolupráci rozhodčích na ledě a vedení utkání. Po absolvování tohoto předmětu bude student schopen porozumět další výuce navazujících předmětů. Současně získá informace a znalosti, které může později využít i jako lektor pro hráče, trenéry a další funkcionáře v ledním hokeji. Bude umět lépe porozumět hře, číst její vývoj a zákonitosti. Součástí přednášek bude i návaznost pravidel do předpisů v Českém svazu ledního hokeje, případně výjimky a úpravy Pravidel pro domácí soutěže.

Osnova

Nävázání na předmět Management utkání 1 - Pravidla ledního hokeje I.Druhy trestů, způsob ukládání, odpykávání, ukončování, rozdíly mezi tresty. Fauly a další přestupky, jejich charakteristika, možnosti výše trestů, rozlišení přestupků podle nebezpečnosti, vlivu na hru a atmosféru utkání. Specifická pravidla pro brankáře. Aplikace pravidel v různých situacích, nalezení řešení v situacích, kdy dochází k více porušení pravidel.

Literatura

o Oficiální měřidla na brankářskou výstroj a hokejové hole, IIHF 2006o IIHF Goalkeeper Equipment Measure,ent Standards, IIHF 2010o Píša, Potsch, Rouspetr, Ryšánek, Pravidla ledního hokeje 2010-2014 (český překlad anglického originálu IIHF Official Rule Book 2010-2014), Olympia a.s. 2010o Píša, Potsch, Rouspetr, Ryšánek, Kniha příkladů k Pravidlům ledního hokeje 2010-2014 (český překlad anglic¬kého originálu IIHF Case Book 2010-2014), Olympia a.s. 2010o Videomateriály Mezinárodní federace ledního hokeje a Českého svazu ledního hokeje k aplikaci pravidelo IIHF (Mezinárodní federace ledního hokeje) Case Book 2010-2014, IIHF 2010o IIHF (Mezinárodní federace ledního hokeje) Official Rule Book 2010-2014, IIHF 2010o Popsané herní situace a testové otázky zpracované komisí rozhodčích Českého svazu ledního hokeje

Požadavky

bp1250 Management utkání 1 - Pravidla ledního hokeje I

Garant

doc. Mgr. Jiří Nykodým, Ph.D.

Vyučující

Ing. Rudolf Potsch