Předmět Základy výživy ve sportu (bp2022)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp2022 - Základy výživy ve sportu, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Cílem je vysvětlit základní koncepty oboru výživa. Studenti tohoto kursu získají základní informace a porozumí vztahům mezi výživou a pohybovou aktivitou.
Osnova
1. Základní pojmy o výživě.2. Energetická bilance.3. Sacharidy.4. Proteiny.5. Tuky.6. Vitaminy.7. Minerální látky.8. Voda, tekutinová bilance.9. Sportovní výiva.10. Suplementy.11. Výživa před, během a po výkonu.12. Výživa a cvičení speciálních skupin.13. Výživa v silových a vytrvalostních sportech.
Literatura
povinná literaturaMANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ . Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007. 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. infodoporučená literaturaCLARK, Nancy. Sportovní výživa. 3., dopl. vyd. Praha: Grada, 2014. 392 s. ;. ISBN 9788024746555. infoVýživa ve sportu :příručka pro sportovní medicínu. Edited by Ron J. Maughan - Louise Burke, Translated by Zuzana Zafarová. 1. české vyd. Praha: Galén, 2006. 311 s. ISBN 80-7262-318-4. infoneurčenoClinical Sports Nutrition. ISBN 9780070277205. infoBENARDOT, Dan. Advanced sports nutrition. 2nd ed. Champaign, Ill.: Human Kinetics, 2012. xii, 411 p. ISBN 9781450401616. infoPractical sports nutrition. Edited by Louise Burke. Champaign: Human Kinetics, 2007. xi, 531 s. ISBN 978-0-7360-4695-4. info
Garant
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.Ing. Lucia Štulrajterová