Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Basketbal (bp2043)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp2043 - Basketbal, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vytvořit správné pohybové návyky při výuce herních činností jednotlivce a základních herních kombinací. Naučíte se útočné herních činností jednotlivce v posloupnosti metodické řady (střelba, uvolnění hráče bez míče, uvolnění hráče s míčem na místě a v pohybu, přihrávky, doskakování) a základní obranné herní činnosti jednotlivce (základní obranný postoj a pohyb, krytí hráče bez míče, krytí hráče s míčem, doskakování, činnost obránce proti přesile útočníků). Seznámíte se s prováděním základních herních kombinací.Na základě samostudia pravidel basketbalu a zejména e-learningového materiálu se seznámíte se základní charakteristikou basketbalu.

Osnova

Student je po absolvování vzdělávací jednotky schopen ovládat basketbalový míč, umí použít útočné herní činnosti jednotlivce v posloupnosti metodické řady, umí vybrat správné obranné řešení konkrétní herní situace, má přehled o základní herní kombinaci - hoď a běž a chápe podstatu přesilové situace.Ovládá pravidla basketbalu a je schopen v základních bodech charakterizovat basketbal.Veškeré konkrétní materiály a podklady jsou k dispozici v učebních materiálech předmětu.

Literatura

JANÍK, Zdeněk , Tomáš PĚTIVLAS a Veronika FUNKOVÁ . Nácvik činností jednotlivce v basketbalu v herních cvičeních. 1.vydání. Brno: Masarykova univerzita v Brně Fakulta sportovních studií, 2005. 68 s. ISBN 80-210. infoPĚTIVLAS, Tomáš , Zdeněk JANÍK a Lucie DRÁSALOVÁ . Nácvik herních činností jednotlivce v basketbalu. 2003. vyd. Brno: PAIDO, 2003. 22 s. CD rom a instruktážní knížka. ISBN 80-7315-055-7. infoVELENSKÝ, Michael. Pojetí basketbalového učiva pro děti a mládež. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2008. 223 s. ISBN 978-80-246-1480-9. infoVELENSKÝ, Michael. Basketbal :základní program aplikace útočných a obranných činností. Vyd. 1. Praha: NS Svoboda, 1998. 76 s. ISBN 80-205-0553-9. info

Požadavky

Výuka basketbalu je jedním ze základních předmětů pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady.

Garant

Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Zdeněk JaníkMgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.