Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klasická a sportovní masáž (bp2091)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp2091 - Klasická a sportovní masáž, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci předmětu bude student schopen na základě teoretických poznatků vytvořit demonstrativní provedení a vybrání vhodných masérských hmatů a ovládat jejich interpretování v podobě odmasírovaní jednotlivých částí lidského těla. Student bude na základě nabytých znalostí analyzovat svalové skupiny, navrhovat a aplikovat kombinaci masérských hmatů podle účinnosti. Na závěr musí zdůvodnit použité masérské techniky.

Osnova

Základní pojmy regenerace,rehabilitace,adaptace,únav,nežádoucí vlivy.Druhy masáží, masérské hmaty.Pomocné masážní prostředky.Masážní techniky a kontraindikace sportovní masáže.Základní masérské hmaty.Vybavení masérské místnosti a hygiena masáže a maséra.Procvičování masérských hmatů.Kontraindikace sportovní masáže.Postup při celkové regenerační masáži.Masáž zad.Masáž dolní končetiny zezadu.Masáž hrudníku.Masáž břicha.Masáž horní končetiny.Masáž šíje.Procvičování masáže jednotlivých částí těla.

Literatura

HANSGUT, Vladimír a Kateřina KAPOUNKOVÁ . Regenerační a sportovní masáž. Elportál, Brno: Masarykova univerzita, 2009. ISSN 1802-128X. URL infoHANSGUT, Vladimír , Jiří NYKODÝM a al. ET. Sportovní masáž. Brno: Masarykova univerzita, 2009. 22 s. ISBN 978-80-210-4935-2. infoKVAPILÍK, Josef. Sportovní masáž pro každého. 3. vyd. Praha: Olympia, 1991. 145 s. ISBN 80-7033-120-8. infoVESELÝ, Antonín a Jaroslav URBÁNEK. Sportovní masáž a automasáž. 2. přeprac. a rozš. vyd. Praha: Olympia, 1975. 194 s. : f. infoPŠURNÝ, Antonín. Sportovní masáž v lehké atletice. 1959. 58 s. info

Garant

MUDr. Kateřina Kapounková

Vyučující

PaedDr. Vladimír Hansgut, Ph.D.MUDr. Kateřina KapounkováMgr. Ivan Struhár, Ph.D.Olga Korvasová