Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy bruslení, ledního hokeje a krasobruslení (bp2105)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp2105 - Základy bruslení, ledního hokeje a krasobruslení, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:Demonstrovat dovednosti základů bruslení,ledního hokeje a krasobruslení

Osnova

Základní bruslařský nácvik dle metodické řady:Výuka je zaměřena především na zvládnutí techniky: jízda vpřed, zastavení, jízda vzad, jízda v zatáčkách, překládání vpřed i vzad, oblouky vpřed ven a dovnitř, obraty, poskoky a hry na ledě.Součástí výuky je zvládnutí rozcvičení, uvolňovací a protahovací cvičení a upozornění na zásady bezpečnosti při výuce bruslení. Využití strečinku při bruslení jako prevence proti zranění (úrazům).Krasobruslení - kruhy vpřed ven a dovnitř, průpravná osma, trojkové obraty, trojkový skok, váha, pirueta na dvou nohách, odpíchnutý rittberger, poloviční lutz, poloviční flip. Lední hokej - získat základní znalosti a dovednosti funkce rozhodčího ledního hokeje, plnit funkci trenéra ve výuce i mimo školu. Výcvik činnosti jednotlivce v ledním hokeji, výcvik hokejové jízdy, výcvik techniky hole, výcvik brankářů, základní taktické prvky jednotlivce, nácvik základních kombinací a systémů, organizace družstva a vlastní hra, průpravné hry, formy rozcvičení na ledě.Součástí výuky je vytvoření e-learningových materiálů pro didaktiku základů bruslení.

Literatura

STARŠÍ, V. Základy korčulovania. Bratislava: UK 1970BUKAČ, Luděk. Intelekt, učení, dovednosti & koučování v ledním hokeji :komprehenzivní pohled na utkání, trénink a rozvoj individuálního herního výkonu. 1. vyd. Praha: Olympia, 2005. 291 s. ISBN 80-7033-896-2. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Lední hokej : (teorie a didaktika). 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 186 s. : i. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Lední hokej : teorie a didaktika. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 186 s. : i. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Teorie a didaktika ledního hokeje [3., přeprac. vyd.]. 3., přeprac. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1981. 190 s. : i. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Teorie a didaktika ledního hokeje [2., přeprac. vyd.]. 2., přeprac. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1972. 192 s. : i. info

Garant

PaedDr. Petr Starec, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Petr Starec, Ph.D.doc. Mgr. Jiří Nykodým, Ph.D.Mgr. Jiří Sedláček