Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní hry II (bp2222)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp2222 - Sportovní hry II, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle předmětu:Student je po absolvování přednášek předmětu schopen orientovat se v základních charakteristikách daných pohybových aktivit. Orientuje se v dalších formách sportovních her, rozumí teorii herních činností jednotlivých pohybových aktivit, chápe podstatu osvojení správných pohybových návyků a sportovní přípravy, seznámí se s principy využití efektivních a moderních postupů a pomůcek ve výuce, umí rozeznat techniku útočných a obranných činností a vytvořit základ kolektivního pojetí hry.

Osnova

Praktická část předmětu - vytvoření správných pohybových návyků při výuce florbalu, softbalu, netradičních her, stolního tenisu a badmintonu, zdokonalit techniku herních činností jednotlivce, herních kombinací a vytvořit základ pojetí hry. Předmět je zaměřen na nácvik herních činností jednotlivce v posloupnosti metodické řady.Bloky učiva florbal:Základní herní dovednosti- postoj a držení hokejky- pohyb po hřišti- průpravné hryHerní činnosti jednotlivce- driblink- vedení míčku- zpracování a přihrávka- uvolňování bez míčku- uvolňování s míčkem- střelba- obsazování hráče bez míčku- obsazování hráče s míčem- doražení a tečování- blokování střelHerní kombinace- přihraj a běž- zpětné přihrávky- osobní bránění- pravidla, hraBloky učiva softbal:rozcvičeníházeníchytáníodpalovánínadhozběh po metáchtaktikahraBloky učiva netradiční hry:Cílem předmětu je přispět k rozvoji netradičních her - korfbalu, tchoukballu, ringa, ringetu atd.Ringo - hra jednotlivců,dvojic a trojic,Korfbal – základní herní činnostiTchoukball - základní herní činnostiRinget a další netradiční hryBloky učiva stolní tenis:technika úderů – základní přímý úder, údery se spodní a horní rotací, podání, příjem podání, pohybová technika ve dvouhře, pohyb hráčů ve čtyřhře.Bloky učiva badminton:technika úderů – držení rakety, podání, klír, drop. kraťas, lob, smeč, příjem podání,sklepnutý míč, ukázky kombinací – útočné a obranné postaveníPřednášky: historie, zajímavosti, pravidla, disciplíny, vybavení, doporučená literatura.

Literatura

MCAFEE, Richard. Table tennis :steps to success. Champaign, Ill.: Human Kinetics, 2009. xx, 203 p. ISBN 9780736077316. infoTÁBORSKÝ, František. Sportovní hry :základní pravidla, organizace, historie. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. 172 s. ISBN 80-247-1330-6. infoTÁBORSKÝ, František. Sportovní hry. 1. vyd. Praha: Grada, 2004. 159 s. ISBN 80-247-0875-2. infoŠKROBOVÁ, Petra. Herní a pohybová průprava pro korfbal. 2003. 127 l. + 1. infoVRBOVÁ, Kateřina [absolvent PdF. Náměty pro využití ringo kroužků v hodinách tělesné výchovy. 2002. 60 l. info

Garant

doc. Mgr. Jiří Nykodým, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina Bernaciková, Ph.D.Mgr. Eduard HrazdíraPaedDr. Petr Starec, Ph.D.Mgr. Pavel Vacenovský, Ph.D.Mgr. Tomáš Vencúrik