Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kondiční cvičení 2 (bp2370)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu bp2370 - Kondiční cvičení 2, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky tohoto předmětu je navázat na výuku předmětu „ Kondiční cvičení I“, dále charakterizujeme rozvoj jednotlivých pohybových schopností, v praktických cvičeních seznámíme studenty s ukázkami a příklady různých metod a forem rozvoje jednotlivých pohybových schopností obecnými i specifickými prostředky v konkrétních podmínkách na hřišti , v tělocvičně a v posilovně, studenti si připravují metodické výstupy na zadané téma z oblasti kondiční přípravy.Po úspěšném absolvování tohoto předmětu bude student schopen :- připravit plán rozvoje jednotlivých pohybových schopností v jednotlivých etapách sportovní přípravy ( mikrocykly, mezocykly, makrocykly )- připravit a provést tréninkovou jednotku se zaměřením na kondiční složku a to jednak obecnými a jednak specifickými prostředky v různých podmínkách.

Osnova

Anaerobní trénink – rozvoj rychlostních schopností a rychlostně-vytrvalostních schopností. Rozvoj koordinačně-rychlostních schopností. Rozvoj rychlostních schopností obecnými i specifickými prostředky na hřišti a v tělocvičně. Rozvoj koordinačních schopností obecnými i specifickými prostředky na hřišti i v tělocvičně. Rozvoj vytrvalostních schopností obecnými i specifickými prostředky na hřišti, v terénu a v tělocvičně. Intermitentní vysoce intenzivní trénink a jeho principy. Rozvoj silových schopností obecnými i specifickými prostředky na hřišti, v tělocvičně a v posilovně. Plyometrická metoda rozvoje silových schopností. Využití senzomotorické stimulace v tréninkovém procesu. Testování pohybové výkonnosti na hřišti ( v terénu ) a v laboratorních podmínkách.

Literatura

povinná literaturaDOVALIL, Josef a Miroslav CHOUTKA. Výkon a trénink ve sportu. 4. vyd. Praha [i.e. Velké Přílepy]: Olympia, 2012. 331 s. ISBN 9788073763268. infoPSOTTA, Rudolf. Fotbal : kondiční trénink : moderní koncepce tréninku, principy, metody a diagnostika, teorie sportovního tréninku. 1. vyd. Praha: Grada, 2006. 219 s. ISBN 80-247-0821-3. infodoporučená literaturaCACEK, Jan , Lucie MLEJNKOVÁ , Zuzana HLAVOŇOVÁ a Josef MICHÁLEK . Periodizace sportovního tréninku (II. díl). Praha 4: Česká atletika s.r.o., 2010. infoCACEK, Jan , Josef MICHÁLEK , Zuzana HLAVOŇOVÁ a Pavel KORVAS . Řízení, periodizace a plánování tréninku (I. díl, řízení sportovního tréninku). Praha 4: Česká atletika s.r.o., 2010. info

Požadavky

Úspěšné absolvování předmětu „ Kondiční cvičení I „

Garant

doc. PhDr. Ladislav Bedřich, CSc.

Vyučující

Mgr. Jiří SedláčekPaedDr. Karel Večeřa