Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teambuilding - kurz (cv001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu cv001 - Teambuilding - kurz, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem kurzu teambuildingu je seznámit studenty se základními znalostmi z problematiky teambuildingu a rozšířit tyto poznatky o praktické přístupy k řešení konkrétních modelových situací, které musí řídící pracovník zvládat pomocí praktických intervencí. Díky implementaci aktuálních prostupů a metod lze efektivněji dosahovat vytyčených cílů řešením úkolů prostřednictvím týmové spolupráce.Na konci tohoto předmětu student bude:- umět řešit konkrétní situace při týmové spolupráci, odhalit krizi v týmu a umět vyhledat správnou pomoc pro revitalizaci práce v týmu- znát prostředky supervize pro odhalování nedostatků v týmové spolupráci- umět nastartovat práci víceoborových týmů (i projektových)

Osnova

-praktické ukázky teambuildingových programů se zaměřením na různé cíle a specifické skupiny-řešení konfliktu, obnova důvěry, podpora týmu, supervize, hodnotící feedback, reflexe- vlastní návrhy na realizace řešení vybraných situací- sestavení vlastního teambuildingového programe na základě daných kritérií (cílová skupina, věk, velikost, atd.)

Literatura

povinná literaturaPAYNE, V. (2007). Teambuilding worskshop. Brno: Computer Press.doporučená literaturaBIRCH, P. (2005). Koučování. Brno: CO Booksa.s.ŘEZÁČ, J. (1998). Sociální psychologie. Brno, Paido.MOHAUPTOVÁ, E. (2005). Teambuilding. Praha: Portál.

Požadavky

SOUHLASPředmět je určen všem zájemcům o problematiku Teambuildingu. Předmět je vypsán primárně pro studenty FSpS, ale není vyloučena ani účast studentů ostatních fakult MU. (Obsah kurzu je totožný s předmětem np2287 Team Building kurz, který je povinný pro studenty oboru MAN FSpS).

Garant

Mgr. Dagmar Heiland Trávníková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Heiland Trávníková, Ph.D.Mgr. Jana Stará