Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Antropomotorika (nk2003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu nk2003 - Antropomotorika, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Stěžejní cíle kurzu jsou: pochopení teoretických principů diagnostikování motorických schopností; osvojení praktických diagnostických nástrojů pro testování motorických schopností a zpracování výsledků základními statistickými metodami; pochopení hlavních příčin rozdílné výkonnosti mužů a žen, starší a mladší generace apod.; pochopit proces ontogeneze motoriky člověka.Stěžejní cíle kurzu jsou: pochopení teoretických principů diagnostikování motorických schopností; osvojení praktických diagnostických nástrojů pro testování motorických schopností a zpracování výsledků základními statistickými metodami; pochopení hlavních příčin rozdílné výkonnosti mužů a žen, starší a mladší generace apod.; pochopit proces ontogeneze motoriky člověka.

Osnova

Struktura motorických schopností a příklady testů – opakování z bakalářského studia. Nové a méně známé (specifické) motorické testy. Testové baterie (i zahraniční) a jejich uplatnění v tělovýchovné a sportovní praxi. Způsoby hodnocení testových výsledků jednotlivce, testové profily žáka, sportovce. Škálování v diagnostice motoriky, typy škál a jejich využití. Základy sportovní antropometrie, ukázky metod, příklady a možnosti využití v tělovýchovné praxi. Ontogeneze člověka.

Literatura

ZVONAŘ, Martin , Igor DUVAČ , Martin SEBERA , Kateřina KOLÁŘOVÁ , Tomáš VESPALEC a Josef MALEČEK . Antropomotorika pro magisterský program tělesná výchova a sport. 1.vydání. Brno: muni PRESS, 2011. 231 s. ISBN 978-80-210-5380-9. infoKOMEŠTÍK, Blahoslav. Kinantropologie - Antropomotorika - Metodologie. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2006. 64 s. +. ISBN 80-244-1284-5. info

Požadavky

(! np011 Kinantropologie ) && ! NOW ( np011 Kinantropologie )

Garant

doc. Mgr. Martin Zvonař, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dušan HupkaMgr. Kateřina Kolářová, Ph.D.Mgr. Milan MojžíšMgr. Tomáš Vespalec, Ph.D.doc. Mgr. Martin Zvonař, Ph.D.