Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika atletiky (nk2023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu nk2023 - Didaktika atletiky, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:- Demonstrovat didaktické řady a nácvik atletických disciplín desetiboje a sedmiboje.- Definovat metodiku tréninku jednotlivých disciplín.- Sestavit plán přípravy na závod v desetiboji a sedmiboji.- Organizovat atletický sedmiboj a desetiboj.- Připravit a řídit výuku a atletický trénink dětí a mládeže dle nových trendů (Kids athletics - program IAAF).- Prokázat schopnost připravit obsahovou náplň pohybových jednotek rekreační atletiky.- Předvést praktický metodický výstup ve vybrané atletické disciplíně.- Absolvovat závěrečnou zkoušku z atletiky.

Osnova

Didaktika a trénink jednotlivých disciplín atletických vícebojů:- hladké a překážkové běhy- skok do výšky- skok do dálky- skok o tyči- hod oštěpem- hod diskem- vrh koulí- dětská atletika- rekreační atletika

Literatura

povinná literaturaPravidla atletiky 2010 :pravidla IAAF (Competition Rules) 2010-2011 doplněná o ustanovení, platná pouze pro soutěže na území České republiky. Edited by Vítězslav Žák. Praha: Pro Český atletický svaz vydalo Nakladatelství Olympia, 2010. 199 s. ISBN 9788073762100. infoDOSTÁL, Emil a Václav VELEBIL. Didaktika školní atletiky. Vyd. 2., přeprac. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1991. 260 s. ISBN 80-7066-257-3. infoKNĚNICKÝ, Karel. Technika lehkoatletických disciplín. Vyd. 3. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1977. 274 s. : i. infodoporučená literaturahttp://www.fsps.muni.cz/impact/atletika-2/ČILLÍK, Ivan, a kolektiv. Teória a didaktika atletiky. Banská Bystrica: Belianum, 2013. 238 s.VINDUŠKOVÁ, Jitka. Abeceda atletického trenéra. 1. vyd. Praha: Olympia, 2003. 283 s. ISBN 80-7033-770-2. info

Požadavky

Předpokladem k získání kreditů je absolvování předmětu atletika, který je zaměřen na trénink jednotlivých disciplín atletických vícebojů.

Garant

Mgr. Zuzana Hlavoňová

Vyučující

PaedDr. Josef Michálek, CSc.Mgr. Zuzana Hlavoňová