Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teambuilding (nk2034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu nk2034 - Teambuilding, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Teambuilding je seznámit studenty s širokým spektrem aktivit, programů a principů, které se skrývají pod označením Teambuilding. Studenti se ve své praxi s teambuildingovými programy mohou setkat jak z pohledu účastníků, tak z pohledu jejich zadavatelů a je proto vhodné, aby znali teoretická východiska pro práci s pracovním týmem i praktické aplikace různých typů programů a aktivit.Na konci tohoto předmětu studenti:- budou schopni rozlišit mezi různými typy teambuildingových programů a budou schopni určit vhodné podmínky pro jejich realizaci- budou znát principy, prostředky a metody práce s pracovním týmem- budou schopni svůj tým diagnostikovat, odhadnout vhodnou intervenci, v malém rozsahu intervenční teambuildingový program zorganizovat, případně zajistit jeho realizaci externím subjektem.

Osnova

1 blok – Organizační záležitosti, očekávání, co je to teambuilding2 blok – Vymezení teambuildingu a jeho dělení (fun, teamspirit, teambuilding)3 blok – Diagnostika týmu, identifikace potřeby, konfliktní situace; Práce se skupinou – skupinová dynamika,4 blok – Práce se skupinou – týmové role; Práce s reflexí a supervize5 blok Komunikace s klientem, příprava akce od A do Z; Realizace akce na místě; Shrnutí získaných poznatků, dotazy6 blok – zápočtový test

Literatura

povinná literaturaPAYNE, V. (2007). Teambuilding worskshop. Brno: Computer Press.doporučená literaturaŘEZÁČ, J. (1998). Sociální psychologie. Brno, Paido.BIRCH, P. (2005). Koučování. Brno: CO Booksa.s.MOHAUPTOVÁ, E. (2005). Teambuilding. Praha: Portál.

Garant

Mgr. Dagmar Heiland Trávníková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Heiland Trávníková, Ph.D.Mgr. Zuzana HájkováMgr. Jana Stará