Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teambuilding (np2034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu np2034 - Teambuilding, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Teambuilding je seznámit studenty s širokým spektrem aktivit, programů a principů, které se skrývají pod označením Teambuilding. Studenti se ve své praxi s teambuildingovými programy mohou setkat jak z pohledu účastníků, tak z pohledu jejich zadavatelů a je proto vhodné, aby znali teoretická východiska pro práci s pracovním týmem i praktické aplikace různých typů programů a aktivit.Na konci tohoto předmětu studenti:- budou schopni rozlišit mezi různými typy teambuildingových programů a budou schopni určit vhodné podmínky pro jejich realizaci- budou znát principy, prostředky a metody práce s pracovním týmem- budou schopni svůj tým diagnostikovat, odhadnout vhodnou intervenci, v malém rozsahu intervenční teambuildingový program zorganizovat, případně zajistit jeho realizaci externím subjektem.

Osnova

V rámci inovace výuky předmětu teambuilding budou zváni externí přednášející, proto žádáme studenty, aby chodili pravidelně na přednášky, které budou se semináři spojené do jednoho bloku.Orientační sylabus (pořadí jednotlivých přednášek se může změnit)1 týden – Organizační záležitosti, očekávání, co je to teambuilding2 týden – Vymezení teambuildingu a jeho dělení (fun, teamspirit, teambuilding)3 týden – Diagnostika týmu, identifikace potřeby, konfliktní situace4 týden – Práce se skupinou – skupinová dynamika5 týden – Práce se skupinou – týmové role6 týden – Práce s reflexí a supervize7 týden – Komunikace s klientem, příprava akce od A do Z 8 týden – Realizace akce na místě9 týden – Shrnutí získaných poznatků, realizace akce, dotazy10 týden – Zápočtový test

Literatura

povinná literaturaPAYNE, V. (2007). Teambuilding worskshop. Brno: Computer Press.doporučená literaturaŘEZÁČ, J. (1998). Sociální psychologie. Brno, Paido.MOHAUPTOVÁ, E. (2005). Teambuilding. Praha: Portál.BIRCH, P. (2005). Koučování. Brno: CO Booksa.s.

Garant

Mgr. Dagmar Heiland Trávníková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Heiland Trávníková, Ph.D.Mgr. Jana StaráMgr. Zuzana Hájková