Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fotbalu, LH a KB (np2277)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu np2277 - Didaktika fotbalu, LH a KB, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student je po absolvování vzdělávací jednotky schopen definovat základní metodickou řadu v hokeji a krasobruslení, rozumí principům skladby vyučovací jednotky se zaměřením na hokej a krasobruslení a se zaměřením na fotbal, umí sestavit didaktický výstup z hokej a krasobruslení a též z fotbalu v hodinách, chápe podstatu metodiky jednotlivých hokejových, krasobruslařských a fotbalových dovedností.FOTBAL: cílem je, aby byl student na základě dosavadních poznatků a nově získaných informací schopen porozumět principům skladby vyučovací jednotky, sestavit didaktický výstup, pochopit podstatu metodiky jednotlivých fotbalových dovedností. Umí vhodně využívat jednotlivé didaktické formy tréninkového (vyučovacího) procesu a zhodnotit herní výkon v utkání.Student je po absolvování vzdělávací jednotky schopen definovat základní metodickou řadu v hokeji a krasobruslení, rozumí principům skladby vyučovací jednotky se zaměřením na hokej a krasobruslení a se zaměřením na fotbal, umí sestavit didaktický výstup z hokej a krasobruslení v hodinách, chápe podstatu metodiky jednotlivých hokejových, krasobruslařských dovedností.

Osnova

Studenti si v semestru osvojují práci s metodickými výstupy na zadané téma v hodinách.Základní bruslařský nácvik dle metodické řady, zvládnutí techniky: jízda vpřed, zastavení, jízda vzad, jízda v zatáčkách, překládání vpřed i vzad, oblouky vpřed ven a dovnitř, obraty, poskoky a hry na ledě, využití strečinku při bruslení jako prevence proti zranění (úrazům), kruhy vpřed ven a dovnitř, průpravná osma, trojkové obraty, trojkový skok, váha, pirueta na dvou nohách, odpíchnutý rittberger, poloviční lutz, poloviční flip.Lední hokej - činnosti jednotlivce v ledním hokeji, výcvik hokejové jízdy, výcvik techniky hole, výcvik brankářů, základní taktické prvky jednotlivce, nácvik základních kombinací a systémů, organizace družstva a vlastní hra, průpravné hry, formy rozcvičení na ledě.Součástí výstupu je zvládnutí rozcvičení, uvolňovací a protahovací cvičení a upozornění na zásady bezpečnosti při výuce bruslení.Fotbal - didaktické výstupy zaměřené na nácvik herních činností jednotlivce ( přihrávání a zpracování míče, vedení míče a obcházení soupeře, střelba, výběr místa, obsazování soupeře a prostoru, činnosti brankáře ) a na nácvik herních kombinací ( kombinace založená na přihrávce a nabíhání, kombinace založená na výměně místa, na přebírání hráčů, na zesíleném obsazování )

Literatura

STARŠÍ, V. Základy korčulovania. Bratislava: UK 1970VOTÍK, Jaromír a Petra ŠRÁMKOVÁ. Fotbalová cvičení a hry. Illustrated by Zdeňka Marvanová - Daniela Benešová. 2., dopl. vyd. Praha: Grada, 2011. 152 s. ISBN 9788024735764. infoHRÁZSKÁ, Gabriela. Krasobruslení :škola bruslení, choreografie, pravidla, vybavení, trénink. 1. vyd. Praha: Grada, 2006. 105 s. ISBN 80-247-0984-8. infoVOTÍK, Jaromír. Fotbalová cvičení a hry. 1.vyd. Praha: Grada, 2005. 126 s. ISBN 80-247-0925-2. infoBUKAČ, Luděk. Intelekt, učení, dovednosti & koučování v ledním hokeji :komprehenzivní pohled na utkání, trénink a rozvoj individuálního herního výkonu. 1. vyd. Praha: Olympia, 2005. 291 s. ISBN 80-7033-896-2. infoVOTÍK, Jaromír. Trenér fotbalu "B" UEFA licence :(učební texty pro vzdělávání fotbalových trenérů). 2. vyd. Praha: Olympia, 2005. 261 s. ISBN 80-7033-921-7. infoBURSOVÁ, Marta, Jaromír VOTÍK a Jiří ZALABÁK. Kompenzační cvičení pro fotbalisty. První vyd. Praha: Olympia, 2003. 95 s. ISBN 80-7033-793-1. infoNAVARA, Milan, Mario BUZEK a Oldřich ONDŘEJ. Kopaná : teorie a didaktika. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 181 s. : i. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Lední hokej : (teorie a didaktika). 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 186 s. : i. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Lední hokej : teorie a didaktika. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 186 s. : i. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Teorie a didaktika ledního hokeje [3., přeprac. vyd.]. 3., přeprac. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1981. 190 s. : i. infoKOSTKA, Vladimír, Luděk BUKAČ a Vladimír ŠAFAŘÍK. Teorie a didaktika ledního hokeje [2., přeprac. vyd.]. 2., přeprac. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1972. 192 s. : i. info

Požadavky

studenti ovládají prakticky nácvik ledniho hokeje,krasobruslení a fotbalu

Garant

doc. Mgr. Jiří Nykodým, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jiří Nykodým, Ph.D.Mgr. Jiří SedláčekPaedDr. Petr Starec, Ph.D.PaedDr. Karel Večeřa