Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poradenství ve zdravém životním stylu (np2415)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu np2415 - Poradenství ve zdravém životním stylu, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenta samostatné práci s klientem. V rámci teoretické výuky student získá znalosti z oblasti přípravy a provozu poradenského centra (legislativní rámec, marketinkový rámec, schopnost orientace na trhu).Na konci výuky bude student schopen vytvářet harmonogram práce s klientem. Součástí výuky bude pohovor s klientem (uplatnění psychoterapeutických přístupů), terapie odvykání kouření, syndrom vyhoření, prevence stresu.Student získá znalosti z nejnovějších přístupů a chápání kvality života, získá vědomosti z oblasti Wellness, bude schopen vnímat kvalitu života z holistické perspektivy a získá dovednost a profesní kompetenci pro řízení poradny zdravého životního stylu.

Osnova

1. Provoz centra.2. Legislativní požadavky.3. Hygienické požadavky.4. Vybavení centra, finanční rozvaha.5. Wellness koncept.6. Kvalita života.7. Psychoterapeutické přístupy v poradenství životního stylu.8. Motivační rozhovory.9. Odvykání kouření.10. Syndrom vyhoření.11. Prevence stresu.12. Tvorba projektu – metodické pokyny. V praktické části bude nácvik jednotlivých situací. Projekty dle zadání – sestavit rozpočet, harmonogram, edukační materiály pro klienty. Odvykání kouření, intervence pro odbourání stresu. V praktické i teoretické části se také zaměříme na aktuální trendy v práci s klientem, zejména na úrovni pohybových aktivit. Práce s tělem, masáže.

Literatura

Thirlaway K, Upton, D. (2009). The Psychology of Lifestyle: Promoting Healthy Behaviour. (1st.ed.) London, UK: Routledge.Summerfield L., M. (2007). Nutrition, exercise nad Behaviour. (1st .ed.) Champin, Illinois: Wadsworth.Corbin Ch. B., Lindsey R. (2004). Fitness for life. (5th.ed.) Champin, Illinois: Human kinetics.Lojková D. (2012). Získejte rovnováhu těla, mysli, duši a ducha. (1.vyd.) Praha, Česko: Grada.

Požadavky

Vypracovaný samostatný projekt, ústní obhajoba, písemný test. Předmět je zakončen ústní zkouškou.

Garant

doc. MUDr. Jindřich Fiala, CSc.

Vyučující

Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.