Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe I (sportovní svazy, kluby) (np2416)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu np2416 - Praxe I (sportovní svazy, kluby), Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají schopnost analyzovat pohybové dovednosti, rozvoj pohybových schopností, energetické a fyziologické faktory zátěže. Vytvářet a realizovat regenerační programy pro vrcholové sportovce s přihlédnutí ke specifikům jednotlivých sportovních disciplín.

Osnova

• Sestavení regeneračního celoročního plánu pro vybrané sportovní odvětví (ve vztahu k věkovým zvláštnostem).• Sledování zátěže v jednotlivých sportech pomocí sporttesterů, laktátu, kreatinkinázy.• Využitelnost kompenzační tréninkové jednotky.• Sledování utkání, závodů v jednotlivých sportovních disciplínách a doporučená následná regenerace.• Druhy regeneračních prostředků: Kompenzační cvičení, výživa, psychologická příprava, pedagogické prostředky.Plánování denního režimu na soustředěních v jednotlivých tréninkových obdobích s přihlédnutím k biorytmům.

Literatura

Martens, R. (2006). Úspěšný trenér. Praha, Česko: Grada.Elliot, B. (1998). Training in sport. Applying sport sciences. Chichester: John Wiley and Sons.Bernacíková,M. et al.(2013). Regenerace a výživa ve sportu. Brno, Česko: FSpS MU.Jirka, Z. (1990). Regenerace a sport. (2.vyd.). Praha, Česko: Olympia.Bedřich, L., Dovalil, J. (2009). Sylabus teorie a didaktiky sportu I. Brno, Česko: MU Elportál online.Perič, T. (2004). Sportovní příprava dětí. Praha, Česko: Grada Publishing.Dovalil, J. a kol. (2008). Lexikon sportovního tréninku. Praha, Česko: UK, Karolinum.Moravec, R. a kol. (2004). Teória a didaktika športu. Bratislava, Slovensko: FTVŠ UK.Dovalil, J. et al. (2002, 2005). Výkon a trénink ve sportu. Praha, Česko: Olympia.Bompa, T.O. (1999). Total Training for young champions. Champaign, Illinois: Human Kinetics.

Požadavky

Pro získání klasifikovaného zápočtu student musí odevzdat tyto materiály: vypracovaný celoroční regenerační plán pro vybrané sportovní odvětví, vypracovaný denní režim na soustředěních.

Garant

doc. Mgr. Jiří Nykodým, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Petr Starec, Ph.D.