Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Basketbal (v2027)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu v2027 - Basketbal, Fakulta sportovních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student po absolvování vzdělávací jednotky rozumí základním principům rozhodování utkání v basketbalu, umí interpretovat basketbalová pravidla v praxi, orientuje se v systému gestikulací rozhodčích, umí analyzovat výkon hráče basketbalu v utkání a vyhodnotit tréninkový proces v basketbalu.

Osnova

teoretický rozbor pravidel basketbalu, praktické ukázky z gestikulace rozhodčího, v rámci vybraného utkání hodnocení výkonu rozhodčího, praktický nácvik činnosti rozhodčího v modelovaných utkáních.

Literatura

1. DOBRÝ, L., VELENSKÝ, M. Teorie a didaktika košíkové. Praha: SPN, 1988. 376s.2. LEBEDA, L., VLACH, J. Základy teorie a didaktiky basketbalu a volejbalu. ÚSTÍ n.L.: UJEP, 1992. 137 s.3. PERÁČEK, P. et al. Teória a didaktika športových hier I. 2. vyd. Bratislava: PEEM, 2004. 184 s.Procházka, Zdeněk. Pravidla basketbalu : platná od 1.9.2004. Vyd. 1. Praha : Česká basketbalová federace,. 95 s.

Požadavky

studenti ovládají prakticky nácvik basketbalu, splnění základního basketbalu bp a bk 1058

Garant

PaedDr. Zdeněk Janík

Vyučující

PaedDr. Zdeněk JaníkMgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Mgr. Štěpán Vrubl