Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k Úvodu do studia environmentalistiky (ENS217)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS217 - Seminář k Úvodu do studia environmentalistiky, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Semináře budou diskusní formou navazovat na povinnou přednášku ENS114 Úvod do studia environmentalistiky. Dále se pokusíme z odborného hlediska reflektovat aktuální zprávy z environmentální oblasti, prezentované v denním tisku.Student prohloubí znalosti získané v kurzu ENS114 Úvod do studia environmentalistiky, dokáže se kompetentněji orientovat v dalším studiu z hlediska jeho tématického zaměření.

Osnova

1.týden – Seznámení, diskuse nad obsahem semináře a jeho požadavky2.týden – Co je věda? Je humanitní environmentalistika věda? Hodnotící nebo nehodnotící věda3.týden – Multiparadigmativní věda4.týden - Různé pohledy na stav a vývoj světa5.-7. týden – Ekosystémy a lidský blahobyt8. týden - Příroda, hodnoty a ochránci přírody9.-10. týden - Různé názory na řešení ekologické tísně11.-13. týden - Referáty ze seminárních prací a diskuse

Požadavky

ENS114 Úvod do environmentalistiky || NOW ( ENS114 Úvod do environmentalistiky )Kurz je volitelný seminář. Zapsat si jej mohou studenti bakalářského studia environmentálních studií, kteří jsou zároveň zapsáni v povinném předmětu/přednášce ENS114 Úvod do studia environmentalistiky (anebo jej mají už absolvován) a kteří si chtějí prohloubit přednášenou látku.

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Hana Librová, CSc.Mgr. Vojtěch Pelikán