Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika (ENS235)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS235 - Podniková ekonomika, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je zaměřen na získání základních poznatků z oblasti podnikové ekonomiky, které jsou nezbytné k řízení malých a středních podniků. Cílem předmětu je seznámit studenty se základními principy fungování malých a středních podniků. Na základě pochopení těchto principů by měl být student schopen rozpoznat problematická místa v podniku, která je nutné eliminovat. Dále by měl být student po absolvování předmětu schopen rozpoznat příležitosti pro rozvoj podniku, které je nutné využít k tomu, aby mohl podnik obstát ve vysoce konkurenčním prostředí.

Osnova

Vymezení základních podnikových pojmůVolba právní formy podnikáníMajetková a kapitálová struktura podnikuFinanční analýza podnikuČinnost podniku – podnikové řízeníManagementČinnost podniku – Nákup, obstaravatelská činnostPodnikové činnosti – Výroba. Specifika služebČinnost podniku – řízení lidských zdrojůČinnost podniku – marketing, odbytDaňová soustava v ČR

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Štěpánková, Ph.D.Ing. Bc. Sylva Žáková Talpová, Ph.D.Mgr. Petra Bernatíková