Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (ENS258)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS258 - Personální management, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz studenty seznámí se základními nástroji personálního managementu (systém hodnocení, internal a external staffing, tréningové a vzdělávací metody, job analysis, kariérní řád) a upřesní, jaké metody jsou vhodné k užití v organizacích státní správy a samosprávy. Součástí kurzu bude i řešení případových studií personálního managementu ve státní správě a návštěva vybraného subjektu státní správy využívajícho moderní prvky personálního managementu. Student získá schopnost zavést a využít systém hodnocení výkonu zaměstnanců (appraisal systém), schopnost sestavení kariérního řádu a hodnocení spokojenosti zaměstnanců, porozumnění role zpětné vazby v personálním řízení. Kurz nabídne nejdůležitější soft-skills nástroje v HRM (např. typologii a metodiku využití komunikačních strategií, systemický přístup v HRM, zpětnovazební nástroje v kooperativních aktivitách atd.).

Osnova

I. Historická exkurze do HRM - Taylor, Mayo, kontingenční teorie HRM.II. Základní kostra HRM - systém hodnocení zaměstnanců.III. Case study v systému hodnocení zaměstnanců.IV. Přijímání zaměstnanců (výběrové řízení, co mu předchází a co následuje).V. Case study v přijímání zaměstnanců.VI. Job analysis a struktura organizace.VII. Case study v job analysis.VIII. Tréninkové a výukové metody. Teorie a praxe kooperativního jednání.IX. Case study v tréninkových a výukových metodách.X. Soft-skills v HRM: komunikační strategie a využití komunikačních stylů v konfliktních situacích.XI. Soft-skills v HRM - case study.XII. Systemické přístupy v HRM.XIII. Systemické přístupy v HRM - case study.

Literatura

povinná literaturaARMSTRONG, Michael. Řízení lidských zdrojů. Nejnovější trendy a postupy. 10. vydání. Praha : Grada Publishing, 2007. 789 s. ISBN 978-80-247-1407-3.doporučená literaturaZahumenská, V. 2014. Právo a environmentální problémy. Brno: MuniPress

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.