Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe ve státní správě a samosprávě 1-2 (ENS259)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS259 - Praxe ve státní správě a samosprávě 1-2, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz sestává z nabídky praxí v jedné až dvou stáních institucích. Studenti se nejprve seznámí s rolí a smyslem existence dané organizace a poté si v 3 týdenním bloku vyzkouší konkrétní vybranou pozici v dané instituci. Součástí kurzu je i koučování ze strany stálého zaměstnance vybrané státní instituce. Po ukončení praxe student bude schopen: orientace v konkrétní státní organizaci, kooperace v pracovním týmu státní instituce, porozumět kompetencím spojených s vybranou pozicí a zvládnutí každodenních povinností s ní spojených.

Osnova

Na úvodním setkání budou vysvětleny podmínky kurzu. Studentům budou představeny 1-2 instituce, ze kterých si budou vybírat místo praxe. Druhou možností je výběr instituce samotným studentem (např. v místě bydliště). V tom případě je nutný souhlas učitele. Součástí návrhu je žádost s charakteristikou pracoviště, vykonávané práce a jménem kontaktní osoby v rozsahu maximálně 1 strany.

Literatura

doporučená literaturaMachálek, P. Černý, M., Grohmann D. Dotační politiky EU. Jak napsat dobrou projektovou žádost. Vyd. 1. Brno: Munipress, 2014. 96 s. ISBN 978-80-210-7118-6.Johanisová, N. Ekologická ekonomie: vybrané kapitoly. Vyd. 1. Brno: Munipress, 2014. 90 s. ISBN 978-80-210-7116-2.ZAHUMENSKÁ, V. Právo a environmentální problémy. Vyd. 1. Brno: Munipress, 2014. 212 s. ISBN 978-80-210-7129-2.

Požadavky

Pojištění na praxích. Za škody na zdraví a majetku v průběhu praxí nenese odpovědnost MU, potažmo FSS, a v případě zájmu o pojištění je nezbytné se pojistit individuálně. Pro případ poškození zdraví praktikanta je možné využít individuálního úrazového pojištění. Škody na majetku a zdraví druhých osob je možné pokrýt z pojištění odpovědnosti za škody způsobené v občanském životě, což je volitelné připojištění k pojištění domácnosti (vztahuje se na členy rodiny i mimo domácnost).

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Bernatíková