Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (ENS260)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS260 - Projektový management, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentkám a studentům a základní informace a přehled o projektovém řízení, vysvětlit jeho smysl a motivovat studující pro jeho uplatňování v praxi.Dosažení cíle je podpořeno vedením ke vzniku reálných, později realizovaných projektů v prostředí reálných nástrojů pro řízení týmů a projektů. Jich vypracování slouží k získání prvních zkušeností a jejich zpracování pro pracovní praxi. Získané kompetence budou zahrnovat schopnost navrhnout a zpracovat projekt a žádost o grant včetně rozpočtu a znalost základních zásad projektového a finančního řízení, manažerské komunikace a řešení konfliktů.

Osnova

Kurz studentky a student seznámí s projektovým přístupem v managementu NNO.Přiblíží jednotlivé složky projektového managementu: definování projektu, projektový cyklus, proces vytvoření realistického projektového plánu, práce s riziky, personální a finanční aspekty projektového řízení, evaluace a ukončení projektu. To vše s důrazem na oblast NNO skrze vlastní návrh a zpracování projektové žádosti.Součástí jsou i základy manažerské komunikace se zamřením na řízení projektového týmu, práce s časem a řešení konfliktů.Výuka bude obsahovat jak teoretickou část zahrnující vysvětlení, tak část praktickou. Ta se skládá z reálného řízení projektového týmu z řad studentů na zpracování jejich vlastních projektových žádostí.

Literatura

Machálek, P. et al. 2014. Dotační politiky EU. Jak napsat dobrou projektovou žádost. Brno: MuniPress.DOLEŽAL, Jan, Jiří KRÁTKÝ a Ondřej CINGL. 5 kroků k úspěšnému projektu :22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní reálné projekty. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2013. 181 s. ISBN 9788024746319. infoŠTEFÁNEK, Radoslav. Projektové řízení pro začátečníky. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2011. vi, 304 s. ISBN 9788025128350. infoSVOZILOVÁ, Alena. Projektový management. 2., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2011. 380 s. ISBN 9788024736112. infoBARKER, Stephen a Rob COLE. Projektový management pro praxi. 1. vyd. Praha: Grada, 2009. 155 s. ISBN 978-80-247-2838-4. info

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Josef Tůša