Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práce v NNO (ENS261)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS261 - Základy práce v NNO, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz seznámí studenty s nejdůležitějšími aspekty práce v NNO. Student získá přehled o plánování, vedení a evaluaci veřejných kampaní, a to prostřednictvím praktických cvičení a případových studií. Dále student získá kompetence potřebné pro komunikaci s médií a přehled o PR metodách používaných v nevládním sektoru. Poslední důležitou kompetencí získanou v rámci kurzu bude schopnost vést dobrovolníky v rámci práce v sektoru NNO.

Osnova

Základní pojmy využívané v práci v NNO.Základy práce v plánování, vedení a evaluaci veřejných kampaní v NNO.Praktický nácvik plánování veřejné kampaně v NNO.Základy práce s médii v NNO.Praktický nácvik mediální komunikace konkrétní kampaně.Přehledová lekce o PR metodách v nevládním sektoru.Praktický nácvik PR u konkrétní organizace NNO.Strategické plánování v NNO.Praktická ukázka strategického plánování v NNO.Závěrečná diskuse, zkouška.

Literatura

doporučená literaturaHRDLIČKA, Miloslav a Jaroslav BENÁK . Způsoby financování NNO. In Quaere 2012 - Recenzovaný sborník příspěvků interdisciplinární mezinárodní vědecké konference doktorandů a odborných asistentů. 1. vyd. Hradec Králové: MAGNANIMITAS, 2012. s. 325-333, 9 s. ISBN 978-80-905243-0-9. infoHYÁNEK, Vladimír . Budování organizační struktury NNO v ČR. In Škarabelová, Simona a kol.: Když se řekne nezisková organizace. MU Brno, 2002, s. 70-75. ISBN80-210-3031-3 . 2002. 6 s. ISBN 80-210-3031-3. info

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

Bc. Petr Machálek