Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v NNO 1-4 (ENS263)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS263 - Praxe v NNO 1-4, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz umožňuje studentům strávit minimálně dva týdny (tj. 80 hodin) praxe v NNO na pozicích souvisejících s reálnou činností jednotlivých NNO. Studenti se seznámí nejen s pracovní náplní jednotlivých pozic, ale také s organizační strukturou a zvláštnostmi fungování NNO. Na výběr bude ze čtyř spolupracujících organizací, ve kterých si studenti budou moci vyzkoušet např. pozici personálního managera NNO, fundraisera NNO, zástupce vedoucího kampaně NNO, poradce pro veřejnost v problémech ŽP apod. Po absolvování praxe student bude schopen aplikovat nabyté teoretické poznatky v praxi NNO, získá vhled do praktického rámce fungování NNO a bude mít zkušenost s reálnou prací na kampaních a fungováním realizačních týmů.

Osnova

Na úvodním setkání (15.9.) budou vysvětleny podmínky kurzu. Studenti si zvolí konkrétní NNO, kde budou praxi vykonávat. Mohou se vybrat z nabízených organizací či praxi splnit i v organizaci na základě vlastního výběru. V tom případě je nutný souhlas učitele. Součástí návrhu je žádost s charakteristikou pracoviště, vykonávané práce a jménem kontaktní osoby v rozsahu maximálně 1 strany.

Literatura

Machálek, P. Černý, M., Grohmann D. Dotační politiky EU. Jak napsat dobrou projektovou žádost. Vyd. 1. Brno: Munipress, 2014. 96 s. ISBN 978-80-210-7118-6.ŠIMKOVÁ, Eva. Management a marketing v praxi neziskových organizací. Vyd. 4., aktualiz. Hradec Králové: Gaudeamus, 2009. 173 s. ISBN 9788074350122. infoREKTOŘÍK, Jaroslav. Organizace neziskového sektoru :základy ekonomiky, teorie a řízení. 2. aktualiz. vyd. Praha: Ekopress, 2007. 187 s. ISBN 978-80-86929-25-5. infoPLAMÍNEK, Jiří. Řízení neziskových organizací : první český rádce pro pracovníky v občanských sdruženích, nadacích, obecně prospěšných společnostech, školách, církvích a zdravotnických zařízeních. 1. vyd. Praha: Nadace Lotos, 1996. 186 s. info

Požadavky

Pojištění na praxích Za škody na zdraví a majetku v průběhu praxí nenese odpovědnost MU, potažmo FSS, a v případě zájmu o pojištění je nezbytné se pojistit individuálně. Pro případ poškození zdraví praktikanta je možné využít individuálního úrazového pojištění. Škody na majetku a zdraví druhých osob je možné pokrýt z pojištění odpovědnosti za škody způsobené v občanském životě, což je volitelné připojištění k pojištění domácnosti (vztahuje se na členy rodiny i mimo domácnost).

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Bernatíková