Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální organizace v ČR (ENS268)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS268 - Environmentální organizace v ČR, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz seznámí studenty s rolí environmentálních organizací v České republice a dále s rozdílným zaměřením jednotlivých organizací zde působících. Kurz navíc přinese podrobnou znalost struktury fungování pěti nejvýznamnějších environmentálních organizací v ČR, včetně jejich historie a analýzy nejvýznamnějších úspěšných i neúspěšných kampaní. Na konci kurzu bude student schopen porozumět a vysvětlit historii českého environmentálního hnutí a identifikovat jeho silné i slabé stránky.

Osnova

I. Analýza základních pojmů v environmentálním hnutí (ekologie, environmentalismus, sociální hnutí, radikalismus, extrémismus, dogmatismus).II. Historie českého environmentalismu - do roku 1989.III. Historie českého environmentalismu - do roku 1999.IV. Historie českého environmentalismu - do současnosti.V. Svět a ČR - srovnání vývoje českého environmentálního hnutí se světem v letech 1970-2012.VI. Případová studie - Hnutí Duha.VII. Případová studie - Nesehnutí.VIII. Případová studie - Děti Země, Arnika.IX. Případová studie - Greenpeace.X. Případová studie - hnutí za práva zvířat.XI. Co je a co není střední proud environmentalismu.XII. Antienvironmentalismus a jeho smysl.

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.