Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stáž v ekologickém institutu Veronica (ENS269)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ENS269 - Stáž v ekologickém institutu Veronica, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Obsahově je stáž rozdělena na teoretickou a na praktickou část. V obou se student aktivně zapojí do stěžejních aktivit organizace, a to jak po stránce odborné, kdy student vzhledem ke studovanému oboru zúročí a naváže na získané znalosti ze studia, tak po stránce praktické, kdypropojí studovanou teorii s reálnou praxí a získá tak komplexní znalosti a dovednosti, které mu zvýší oborový, posléze i profesní kredit. V odborné části se student seznámí s celým spektrem činnosti organizace, časové rozvržení témat bude přizpůsobeno preferenci studenta.

Osnova

Témata teoretické částiOchrana přírody a krajinygarant: RNDr. Mojmír Vlašín– péče o handicapované živočichy– ochrana biodiverzity– posuzování vlivů na životní prostředí– přírodní zahradyOchrana klimatugarantka: RNDr. Yvonna Gaillyová– klimatický program Ekologického institutu Veronica– odborné poradenství– kampaně na ochranu klimatuEnvironmentálně šetrné spotřebitelství, ekologická poradnagarant: Mgr. Ing. Petr Ledvina– poskytování poradenství v oblastech ekologie, ochrany životního prostředí, odpadů, úsporenergie, domácí ekologie, správního řízení, účasti občanů ve věcech veřejných apod.– vyhledávání a analýza odborných informací, jejich zpracování do podoby osvětovýchčlánků a odpovědí na poradenské dotazy– účast na kampaních poradny, komunikace s občanyLokální potravinygarantka: Mgr. Kateřina Pařízková– zakládání a fungování skupin podporujících svého sedláka– bio a místní jídlo– odborné poradenstvíProjektový management a administrativagarantka: Radka Batelková– řízení projektu– projektový cyklus: psaní projektu, podávání žádosti, monitorovací a závěrečné zprávy– administrativa projektu: pravidla publicity, komunikace s donory, účetní agenda– rozpočet organizaceNeziskový sektor a fundraisinggarantka: RNDr. Yvonna Gaillyová– principy fungování neziskových organizací– nástroje fundraisingu - veřejné financování, firemní a soukromí dárci– práce s individuálními dárciAktivity praktické části– účast na organizaci seminářů, workshopů, přednášek a setkání– dodržování projektových náležitostí při realizaci akce - pravidla publicity, záznam z akce,administrativní náležitosti– účast na odborných seminářích– výjezdy do terénu– příprava a realizace propagace akcí– zapojení se do projektové administrativy– poradenská činnost - komunikace s občany, odpovídání dotazů, objasňování environmentálních souvislostí a oslovování veřejnosti– příprava a realizace poradenských stánků včetně role eko-poradce– spoluúčast na technickém provozním chodu organizace– příprava tiskových zpráv, elektronického zpravodaje RozVerky

Požadavky

SOUHLASZájemci o stáž nechť prosím zašlou na email Mgr. Hany Sekerkové (hana.sekerkova@veronica.cz) svůj motivační dopis a životopis nejpozději do 24. 2. 2014. Úvodní schůzka budoucích stážistů proběhne ve středu 26. 2. 2014 dopoledne na Veronice, čas bude upřesněn.

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Bernatíková