Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Smlouvy a informační zdroje EU (EVS122)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EVS122 - Smlouvy a informační zdroje EU, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je představit studentům klíčové zdroje informací o EU: dokumenty primárního a sekundárního práva, elektronické informační zdroje, zpravodajské portály, informační centra, databáze. Je určen především těm, kteří začínají EU studovat a chtějí se orientovat v informačních zdrojích, které jsou o této organizaci k dispozici. Předmět je orientovaný především prakticky. Na jeho konci student dokáže identifikovat základní zdroje informací o EU, dokáže je třídit a hierarchizovat, pracovat s dokumenty primárního a sekundárního práva a dababázemi EU.

Osnova

Předmět je rozvržen do tří základních částí:1. Základní orientace v jednotlivých smlouvách a jejich revizích (primární právo EU), v členění těchto dokumentů, jejich hierarchii a koncepci.2. Informační zdroje o EU, především aktuální elektronické zdroje: představení důležitých portálů, rozlišení podle jejich významu, vyhledávání jednotlivých smluv a základních dokumentů, debaty s odborníky z praxe3. Představení a orientace v sekundárním právu EU, vyhledávání konkrétních dokumentů prostřednictvím internetu, orientace v databázích EU.

Literatura

Access to European Parliament, Council and Commission documents. A user's guide. Luxembourg: Office for Official Publications of the European Communities, 2002.Studijní materiály a prezentace dostupné v IS MU

Požadavky

SEMESTR ( 1 ) || SEMESTR ( 2 ) || SEMESTR ( 3 ) || SEMESTR ( 4 )

Garant

doc. PhDr. Markéta Pitrová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zdeněk Sychra, Ph.D.Mgr. Petra Kuchyňková, Ph.D.Mgr. et Mgr. Veronika Zapletalová