Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné dění v EU (EVS130)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EVS130 - Současné dění v EU, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět probíhá formou diskuse o aktuálních otázkách Evropské unie. Formuluje a tříbí znalosti o současném průběhu evropského integračního procesu a interpretuje aktuální dění v Evropské unii. Studenti analyzují vybrané texty související s posledním vývojem evropské integrace (budou upřesněny na začátku semestru). Cílem je aktivní participace a sledování informačních zdrojů týkajících se aktuálního dění v EU.

Osnova

Vzhledem k povaze předmětu je seznam konkrétních témat zveřejněn až na začátku, případně v průběhu semestru - v souvislosti se snahou reflektovat aktuální dění a diskuse uvnitř EU.

Literatura

EUobserver (http:://www.euobserver.com)EurActive (http:://www.euractive.com)EU News - RAPID (http://europa.eu.int/news/index_en.htm)

Požadavky

! ROCNIK ( 1 )Předmět je určen pro studenty vyšších ročníků bakalářského studia.

Garant

doc. PhDr. Markéta Pitrová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ondřej MocekMgr. et Mgr. Lucie BudirskáMgr. Vít DostálMgr. Pavel DvořákVratislav Havlík, Ph.D.Mgr. Pavlína JanebováMgr. Alžběta KarolyiováMgr. Petra NetukováMgr. Hubert Smekal, M.A., Ph.D.Mgr. et Mgr. Michaela StrapáčováPhDr. Zdeněk Sychra, Ph.D.Mgr. Zuzana Zmeškalová