Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k problematice institucí EU (EVS161)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EVS161 - Seminář k problematice institucí EU, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po asbolvování kurzu by studenti měli být schopni formulovat a obhájit vlastní názor na klíčové problémy rozhodovacího systému institucí EU.

Osnova

Od studentů se očekává příprava a diskuze příspěvků na následující témata:.a) Legitimita v EU - voličská, odborná, přímá, odvozená.b) Stávající stav institucionální struktury a rozhodování v EU: slabá a silná místa, jejich identifikacec) Budoucnost institucí a budoucnost EU?

Literatura

doporučená literaturaHIX, Simon. What's wrong with the European Union and how to fix it. Malden, MA: Polity, 2008. xii, 220 p. ISBN 978-0-7456-4205-5. infoDilemmas of European integration :the ambiguities and pitfalls of integration by stealth. Edited by Giandomenico Majone. New York :.: Oxford University Press, 2005. xiv, 241 s. ISBN 0-19-927430-4. info

Požadavky

Doporučuje se buď předchozí absolvování či souběžný zápis kurzu EVS 105 Instituce Evropské unie.

Garant

doc. PhDr. Markéta Pitrová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ondřej MocekMgr. Vít Dostál