Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava na zaměstnání ve strukturách EU (EVS173)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EVS173 - Příprava na zaměstnání ve strukturách EU, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu bude student schopen orientace v možnostech zaměstnání v institucích EU.Student bude schopen zpracovat EPSO test a bude znát mchanismus výběrových řízení.Cílem úvodní části kurzu (lekce 1 - 5) je sebereflexe potenciálních zájemců o práci v EU zejména s ohledem na jejich vlastní motivaci pro zaměstnání v evropských strukturách.

Osnova

1. Správná motivace a realistická očekávání jako základ uplatnění ve strukturách EU. Sociální dimenze zaměstnání v zahraničí.2. Stáže v evropských institucích a agenturách: kritéria selekce, možnosti umístění, struktura výběrových řízení.3. Typy zaměstnání ve strukturách EU: charakter zaměstnaneckých poměrů, pracovní náplň, kritéria selekce, uplatnění.4. Pracovní a sociální podmínky zaměstnání v EU: mzdy, benefity, závazky.5. Konzultace se zaměstnanci evropských institucí a absolventy testů EPSO: best practises.6. Vstupní brána do evropských institucí: EPSO testy.7. EPSO: self-assesment a následné vyplnění přihlášky.8. EPSO 1. fáze: verbální a numerické uvažování, metodologie, best practises.9. EPSO 1. fáze: abstraktní uvažování a vyhodnocování situací, metodologie, best practises.10. EPSO 1. fáze: specifická výběrová řízení.11. Simulace první fáze výběrového řízení EPSO I.12. Simulace první fáze výběrového řízení EPSO II.13. EPSO: 2. fáze výběrového řízení, testovací centrum, písemná část.14. Simulace 2. fáze výběrového řízení: ústní prezentace, strukturovaný rozhovor, skupinové cvičení.

Literatura

http://europa.eu/epso/index_en.htmFIALA, Petr a Markéta PITROVÁ. Evropská unie. 2., dopl. a aktualiz. vyd. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 2009. 803 s. ISBN 978-80-7325-180-2. info

Požadavky

Základním předpokladem pro navštěvování kurzu je aktivní znalost anglického jazyka minimálně na úrovni B2 (např. FCE). Výuka sice probíhá v českém jazyce, nicméně část písemných a ústních simulací pobíhá výhradně v anglickém jazyce.

Garant

doc. PhDr. Markéta Pitrová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michaela Sedlatá