Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dotační politiky EU (HEN647)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HEN647 - Dotační politiky EU, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Jednotlivé bloky výuky budou kombinací teorie, diskuse a samostatné práce. Po jejich absolvování budou studenti schopni se orientovat v oblasti finančních mechanismů Evropské unie, chápat jejich roli a znát historii vzniku. Naučíme se vyhledávat vhodné evropské zdroje pro různé tipy projektů a dozvíme se základní minimum pro sepsání kvalitní projektové žádosti. V neposlední řadě budeme diskutovat problémy v čerpání evropských fondů v rozpočtovém období 2007-2014, aktuální stav v České republice a výhled aktuálního rozpočtového období 2014+.

Osnova

Historie evropských fondů.Čerpání evropských fondů v ČRNastavení rozpočtového období 2014+.Zásady správného grantového projektu.Jak vyhledat vhodný evropský fond pro konkrétní projektový záměr.Představení úspěšných realizovaných projektů.Praktický nácvik.

Literatura

doporučená literaturaMACHÁLEK, Petr , Martin ČERNÝ a Dominika GROHMANN . Dotační politiky EU. Jak napsat dobrou projektovou žádost. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 94 s. ISBN 978-80-210-7118-6. info

Garant

doc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.

Vyučující

Bc. Petr Machálekdoc. Mgr. Bohuslav Binka, Ph.D.