Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koncepty a paradigmata výzkumu mezinárodních vztahů (MVZ001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVZ001 - Koncepty a paradigmata výzkumu mezinárodních vztahů, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohlubit znalosti doktorandů v metodologi sociálních věd a teorii mezinárodních vztahů s důrazem na realismus a neorelismus, idealismus, scientismus a kritické teorie.

Osnova

1. Metodologie sociálních věd a mezinárodních vztahů.2. Filozofie vědy3. Jednopřípadové studie.4. QCA5. Zakotvená teorie.

Literatura

povinná literaturaGERRING, John. Case Study Research. Principles and Practices. Cambridge University PressMARSH, David - Gerry Stoker. Theory and Methods in Political Science. Palgrave MacMillanRAGIN, Charles C. Redesigning social inquiry :fuzzy sets and beyond. Chicago: University of Chicago Press, 2008. viii, 225. ISBN 9780226702759. infoSTRAUSS, Anselm a Juliet CORBIN. Basics of qualitative research : techniques and procedures for developing grounded theory. 2nd ed. Thousand Oaks: SAGE Publications, 1998. xiii, 312. ISBN 0-8039-5939-7. infoKING, Gary, Sidney VERBA a Robert O. KEOHANE. Designing social inquiry :scientific inference in qualitative research. Princeton: Princeton University Press, 1994. xi, 247 s. ISBN 0-691-03471-0. info

Požadavky

Nejdůležitějším předpokladem je schopnost číst odbornou literaturu v anglickém jazyce a mít zvládnutou teorii a metodologii mezinárodních vztahů na úrovni magisterského studia na KMVZES FSS MU.

Garant

PhDr. Petr Suchý, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Zdeněk Kříž, Ph.D.PhDr. Pavel Pšeja, Ph.D.