Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Druhořadé volby v Evropě (POL288)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POL288 - Druhořadé volby v Evropě, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolventi předmětu dokáží interpretovat koncept druhořadých voleb, stejně jako nedávnou diskusi, která se týkala jeho aplikovatelnosti. Studenti jsou schopni charakterizovat specifika voleb do Evropského parlamentu. Stejně tak by studenti měli být schopni analyzovat výsledky voleb ve víceúrovňovém uspořádání politického systému. Studenti dokáží vysvětlit specifika tzv. voleb druhého řádu v prostředí českého politického systému.

Osnova

Organizace předmětuKoncept druhořadých volebDruhořadé volby v kontextu EUFrancieItálieNěmeckoRakouskoVelká BritánieBelgieSeverské zeměSlovenskoPolskoČeská republika I.Česká republika II.

Literatura

European elections & domestic politics :lessons from the past and scenarios for the future. Edited by Wouter van der Brug - C. van der Eijk. Notre Dame, Ind.: University of Notre Dame Press, 2007. xiv, 320 s. ISBN 978-0-268-04369-8. infoEvropské volby v postkomunistických zemích. Edited by Pavel Šaradín. Vyd. 1. V Olomouci: Periplum, 2007. 183 s. ISBN 978-80-86624-32-7. infoŠARADÍN, Pavel. Volby do Evropského parlamentu v České republice. Vyd. 1. Olomouc: Periplum, 2004. 317 s. ISBN 80-86624-22-6. info

Garant

doc. PhDr. Stanislav Balík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vlastimil Havlík, Ph.D.Mgr. Michal Pink, Ph.D.Mgr. Peter Spáč, Ph.D.Mgr. Andrea Smolková