Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politický a veřejný projev - příprava, prezentace, analýza (POL553)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POL553 - Politický a veřejný projev - příprava, prezentace, analýza, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se naučí kriticky analyzovat, psát i přednášet volební a státnické proslovy a projevy. Seznámí se s praktickou profesionální disciplínou speechwritingu, tak jak je rozvinuta v západní Evropě a USA, a také se situací v ČR.

Osnova

1. Úvod do politického speechwritingu. Seminář: video a audio ukázky2. Významné historické politické projevy a slavní řečníci (USA, Evropa). Seminář: Jak napsat projev.3. Významné projevy současných politiků a političek; vliv elektronických médií. Seminář: První studentské projevy s videozáznamem.4. Politické projevy a politická rétorika v ČR. Seminář: studentské projevy s videozáznamem5. Kandidátské projevy, role speechwritingu ve volební kampani. Seminář diskuse s hostem6. Závěrečné setkání (prezenatace analýz a studentské projevů).

Literatura

Ritter, Kurt and Medhurst, Martin, eds. (2004): Presidential Speechwriting: From the New Deal to the Reagan Revolution and Beyond, College Station: Texas A&M University Press.Safire, William, ed. (2004): Lend Me Your Ears: Great Speeches in History, New York: W.W. Norton & Company

Požadavky

POL505 Teorie a koncepty marketingu

Garant

doc. PhDr. Lubomír Kopeček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Barbora Petrová, Ph.D.Mgr. Jana DrdlováMgr. Miloš Gregor