Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politické sdělení: analytická dílna (POL575)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POL575 - Politické sdělení: analytická dílna, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je podpořit analytické myšlení a schopnost pracovat s různými podklady a být schopen v krátkém časovém úseku, tato data zpracovat. Po absolvování kurzu bude student schopný se velmi dobře orientovat, jak v písemných materiálech, tak vizuálních či audiovizuálních.Získané informace podpoří schopnosti studentů samostatně vyhodnocovat materiály a zdroje pro další analýzu a na základě toho poskytnout jasnou analýzu zkoumané problematiky.

Osnova

1. Úvod do problematiky, vysvětlení základních pojmů2. Informace - jak je vyhodnocovat, shánět, jak s nimi pracovat3. Analytická dílna I. - jak číst materiály4. Analytická dílna II. - jak pracovat s daty, jak chápat výzkumy5. Vizuální analýza I. - jak fungují vizuální podněty, jak s nimi pracovat6. Vizuální analýza II.7. Jak psát analytický text8. Analýza komunikačních strategií - proč a jak lidé komunikují9. Jak analyzovat a zkoumat volební videa

Garant

doc. PhDr. Stanislav Balík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Anna Matušková, Ph.D.Mgr. Miloš Gregor