Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybraný psychoterapeutický přístup (PST407)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PST407 - Vybraný psychoterapeutický přístup, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti jsou v rámci oboru vedeni k výběru jednoho směru v psychoterapii, kterému se věnují. Splnění tohoto předmětu může mít několik podob.1. Student v jednom ze semestrů studia – nejpozději v posledním semestru – zahájí své vzdělávání v systematické psychoterapii formou výcviku (doporučujeme výcvik s akreditací ČPS ČLS);2. Student již absolvoval výcvik v psychoterapii (např. ještě před zahájením studia);3. Student absolvoval psychoterapeutické workshopy (nikoliv systematický výcvik) s tím, že do konce daného semestru absolvoval min. 100 hodin vzdělávání v jednom přístupu;4. Student pracoval/pracuje pod supervizí jako terapeut/koterapeut převážně jedním terapeutickým přístupem, a to po dobu nejméně 100 hodin.Jsou možné také teoretické formy splnění předmětu - nutno vyjednat s garantem. Příklad:5. Diplomová práce na oboru „Psychoterapeutická studia“ se týká historie nebo současnosti jednoho z psychoterapeutických směrů (jde o centrální téma diplomové práce).

Osnova

Předmět nemá osnovu - viz anotace.

Literatura

PROCHASKA, James O. a John C. NORCROSS. Psychoterapeutické systémy :průřez teoriemi. Praha: Grada, 1999. 479 s. ISBN 80-7169-766-4. infoPROCHASKA, James O. a John C. NORCROSS. Systems of psychotherapy :a transtheoretical analysis. 3rd ed. Pacific Grove: Brooks/Cole Publishing Company, 1994. xvi, 540 s. ISBN 0-534-22290-0. infoANDRLOVÁ, Michaela. Současné směry v české psychoterapii :rozhovory s významnými psychoterapeuty. 1. vyd. Praha: Triton, 2005. 222 s. ISBN 80-7254-603-1. infoHLUČÍN, Jakub. Hovory o psychoterapii :péče o duši současného člověka. Vyd. 1. Praha: Portál, 2001. 189 s. ISBN 80-7178-525-3. info

Garant

prof. PhDr. Zbyněk Vybíral, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Zbyněk Vybíral, Ph.D.