Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojová psychologie (PSY003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY003 - Vývojová psychologie, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Osnova

Vývojová psychologie teoretické přístupy a aplikaceDoktorský studijní program v oboru sociální psychologie na FSS MUGaranti: prof. PhDr. Petr Macek, CSc.Cílem studia vývojové psychologie (dále jenVP) je prohloubit speciální metodologické znalosti potřebné pro psychologický výzkum vývoje a celoživotního utváření osobnosti. Zahrnuje kritickou analýzu současných paradigmat vývojové psychologie, seznámení s různými výzkumnými designy, metodikami , odpovídajícím statistickým aparátem či jinými postupy analýzy dat.Dalším cílem studia je porozumění zkoumanému problému (který tvoří téma doktorské disertační práce) v širších vývojově psychologických souvislostech. Z těchto důvodů se zkouška z VP zaměřuje:- na metodologii zkoumání v VP,- na srovnávací teoretickou analýzu a na kritické zhodnocení empirických výzkumů, které jsou relevantní tématu práce,- na konkrétní aplikace vývojově psychologických poznatků, na porozumění zákonitostem vývoje a na druhé straně na posouzení individuálních zvláštností, též na postižení kulturních, historických a situačních vlivů, které se na celoživotním vývoji jedince podílejí .

Garant

prof. PhDr. Petr Macek, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Marek Blatný, CSc.prof. PhDr. Ivo Čermák, CSc.Mgr. Sylvie Graf, Ph.D.doc. Mgr. Lenka Lacinová, Ph.D.prof. PhDr. Petr Macek, CSc.doc. PhDr. Šárka Portešová, Ph.D.prof. PhDr. Vladimír Smékal, CSc.