Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Studentská dobrovolnická praxe (PSY225)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY225 - Studentská dobrovolnická praxe, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:-praktikovat zapojení do aktivní práce pro komunitu, ve které student žije a studuje-aplikovat teoretické poznatky ze svého oboru v praxi-dokázat rozvíjet kritickou reflexi činnosti formálně organizovaných i neorganizovaných skupin a sdružení-praktikovat podporu prezentace Masarykovy univerzity navenek a posilovat společenskou úlohu univerzity v souladu s jejím Dlouhodobým záměrem

Osnova

Předmět má atypickou organizační strukturu, klade důraz na prováděnou praxi a následnou reflexi dané činnosti (viz. požadavky na ukončení).

Literatura

DRUCKER, Peter F. Managing the non-profit organization : practices and principles (Orig.) : Řízení neziskových organizací : praxe a principy. New York: HarperCollins,. infoGaskin, Katherine; Justin Davis Smith; Irmtraut Pau1witz et al. (eds) (1996): Ein neues bürgerschaftliches Europa. Eine Untersuchung zur Verbreitung und Rolle von Vo1unteering in zehn Ländern. Robert Bosch Stiftung. Lambertus-Verlag, Freiburg im.Anheier, Helmut K., Lester M. Salamon (1998). The Nonprofit Sector in the DevelopingMccurle, S. Manažment dobrovoľníkov : ako zmobilizovať všetky zdroje komunity. Bratislava : SAIA-SCTS, 2000. 120 s. ISBN 80-88928-42-7Anheier, Helmut K., Lester M. Salamon (1998). The Nonprofit Sector in the Developing World: A Comparative Analysis. Johns Hopkins Nonprofit Sector Series. The Johns Hopkins University. Manchester, Manchester University Press.TOŠNER, Jiří a Olga SOZANSKÁ. Dobrovolníci a metodika práce s nimi v organizacích. Vyd. 1. Praha: Portál, 2002. 149 s. ISBN 80-7178-514-8. infoDobrovolníci v neziskových organizacích. Vyd. 1. Praha: ICN, 2001. 24 s. ISBN 80-86423-05-0. info

Požadavky

Kurs si mohou zapsat studenti kterékoli fakulty MU, kteří se ve svém volném čase bezplatně a aktivně zapojují do činnosti studentských spolků a sdružení, a to primárně na půdě MU (přičemž ale formální vazba příslušného spolku k MU není rozhodující podmínkou).Vyloučeny jsou politické aktivity a aktivity, které žádným způsobem nesouvisejí se studiem nebo s univerzitou.

Garant

Mgr. Ladislav Koubek

Vyučující

Mgr. Ladislav Koubek