Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná psychologie osobnosti (PSY251)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY251 - Aplikovaná psychologie osobnosti, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz vychází ze základních principů psychologie osobnosti, které jsou aplikovány na každodenní život. Hlavními tématy jsou: osobnostní rysy, motivace, emoce, schopnosti, sebekoncepce atd., které jsou důležité pro osobnostní růst a vývoj v oblasti práce i osobním životě. Zážitkový aspekt kurzu umožňuje využít psychologii osobnosti v různých aplikačních oblastech.

Osnova

Výuka probíhá v šesti tematických blocích, vždy 4 hodiny jednou za 14 dní.1. Psychologie osobnosti a kariérní vývoj.2. Psychologie osobnosti a zdraví.3. Psychologie osobnosti a výchova.4. Psychologie osobnosti a právo.5. Psychologie osobnosti a poruchy chování.6. Psychologie osobnosti a chování v různých výkonových situacích.

Literatura

CASCIO, Wayne F. a Herman AGUINIS. Applied psychology in human resource management. 6th ed. Upper Saddle River, N.J.: Pearson Prentice Hall, 2005. xx, 588 s. ISBN 0-13-148410-9. info

Požadavky

PSY102 Psychologie osobnosti

Garant

PhDr. Ivana Poledňová, CSc.

Vyučující

PhDr. Ivana Poledňová, CSc.