Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie individuálních rozdílů (PSY255)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY255 - Psychologie individuálních rozdílů, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět navazuje na kurzy psychologie osobnosti a vývojové psychologie. Tematicky je členěn do čtyř bloků, které reflektují teoretické konstrukty současné psychologie osobnosti v sociálním kontextu.

Osnova

A. Interpersonální osobnostní dispozice:1) Extraverze2) Přívětivost3) Interpersonální závislost4) Genderová identitaB. Emocionální dispozice:5) Neuroticismus a depresivita6) Sociální úzkost, plachost7) Tendence k prožívání viny a zahanbení8) Hostilita a hněv, intenzita afektuC. Kognitivní dispozice:9) Otevřenost vůči zkušenosti10) Víra ve spravedlivý svět11) Autoritářství a dogmatismus12) Need for Cognition; Cognitive Closure, Integrative Complexity13) Schopnost přejímání sociální perspektivyD. Motivační dispozice:14) Svědomitost15) Sociální žádoucnost16) Potřeba náležet & afiliace17) Potřeba moci18) Sensation seeking19) Citlivost vůči odmítnutí

Požadavky

PSY102 Psychologie osobnosti

Garant

Mgr. Jan Širůček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Širůček, Ph.D.