Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny psychologie (PSY269)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY269 - Dějiny psychologie, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu získá student přehled o dějinách psychologie, zejména o klíčových osobnostech a tématech. O řadě konceptů je schopen přemýšlet kriticky a kritické myšlení použít ve studiu psychologie.

Osnova

Psychologie před Freudem.Freud, Jung a dynamická psychologie.Tvarová psychologie.Behaviorální a kognitivní psychologie.Vlivné teorie v psychologii ve 20. století.Vlivné osobnosti (psychologové) ve 20. století.Princip revidování poznatků na konci 20. století: které koncepty jsou nově promýšleny a ověřovány?

Literatura

povinná literaturaHUNT, Morton M. Dějiny psychologie. Translated by Renáta Mlíkovská - Ivo Müller. Vydání čtvrté. 708 stran. ISBN 9788026208983. infoPLHÁKOVÁ, Alena. Dějiny psychologie. Vyd. 1. Praha: Grada, 2006. 328 s. ISBN 80-247-0871-X. info

Požadavky

PSY101 Uvedení do psychologie Žádné prerekvizity.

Garant

prof. PhDr. Zbyněk Vybíral, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lukas Blinka, PhD.Mgr. Tomáš Řiháček, Ph.D.Mgr. Jan Širůček, Ph.D.prof. PhDr. Zbyněk Vybíral, Ph.D.Mgr. Miroslav ŠipulaMgr. Tereza BlažkováMgr. Jakub ČernýMgr. Michal ČevelíčekMgr. Petr DoležalMgr. Jana Kostínková, Ph.D.Mgr. Bc. Stanislava KováčováMgr. Lenka MaruniakováMgr. Monika SkutkováMgr. Zuzana ŠilhanováMgr. Hana Tomicová