Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie etnicity (SAN212)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SAN212 - Sociologie etnicity, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs propojuje témata etnických menšin, migrace a sociální integrace v současných společnostech, zejména v kontextu městského prostoru. Důraz je přitom kladen na otázky etnických identit, nerovností a konfliktů, společenské integrace a exkluze.

Osnova

(1) Úvodní hodina (2) Teorie etnicity I - etnicita, rasa, národ (3) Teorie etnicity II - sociální konstrukce reality a sociálních identit (4) Teorie etnicity III - konstruktivistický, kognitivní a performativní přístup (5) Etnicita a město I - etnizace městské chudoby, migrace a světová města, duální (6) Etnicita a město II - ghetto, „ghetto“, hyperghetto, chudinská čtvrť (7) Čtecí týden (8) Kultura chudoby - kritická analýza pojmu a současné debaty o sociálním a prostorovém vyloučení Romů (9) Etnické ekonomiky(10) Vietnamská etnická ekonomika v ČR. (11) Výjezd do terénu – vietnamská enkláva na Olomoucké. (12) Přednáška hosta I (13) Přednáška hosta II

Garant

Mgr. Eva Šlesingerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michal Nekorjak, Ph.D.Dr. Werner Binder, Ph.D.