Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programy socialního rozvoje organizací (SPP434)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPP434 - Programy socialního rozvoje organizací, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz dává odpověď na otázku Co je sociální rozvoj v pracovních organizacích a jak jej zabezpečovat?Kurz rozvíjí schopnost studentů reflektovat vzájemné ovlivňování strategie organizace a personální strategie, veřejné sociální politiky a sociální politiky v organizaci.Kurz rozvíjí schopnost studentů reflektovat problematiku nediskriminace v práci a rovných šancí.Kurz učí sestavit program řešení vybraného dílčího úkolu z oblasti sociálního rozvoje v organizaci.

Osnova

Řízení sociálního rozvoje v organizaciPráce a kvalita pracovního života I.Diskriminace v organizaciRovné pracovní příležitosti - gendrová nerovnostRovné pracovní příležitosti - zdravotní handicap jako sociálníaspekt nerovnosti na trhu práceHarmonizace práce a rodinyKvalita pracovního života v organizaci IIÚkoly personálního manažera v sociálním rozvoji.Zabezpečení lidských zdrojů.Komunikace.Pracovní hodnoceníPéče o zaměstnance

Literatura

Armstrong, M., 1999. Personální management. Praha: Grada Publishing. Pp. 177-192, 209-236, 847-872.Asklöf, C., Strandberg, H., Wenander, K. E. 2003. Proč a jak vypracovat plán rovnosti žen a mužů. Praha: MPSV. Str. 34-50.Barbieri, Paolo. Atypical employment and welfare regimes. EqualSoc policy paper, 2007, roč. 1.Bartáková, H. 2006. Postavení žen na trhu práce v České republice a v zemích Evropské Unie. In Sirovátka T. et al. Rodina, zaměstnání a sociální politika. Brno: ALBERT. od s. 203-231, 29 s.Eurofound (2007): Annual review of working conditions in the EU 2006–2007Green, Francis (2005). Demanding Work: The Paradox of Job Quality in the Affluent Economy. Princeton: Princeton University Press. Kapitola 1Gospel, Howard (2003). Quality of working life. A review of changes in work organisation, conditions of emloyment and work-life arrangements. Conditions of Work and Emloyment Series no. 1. ILO: GenevaHašková, H. a Linková, M.: Podmínky na trhu práce a jejich dopad na fungování rodiny In: Čermáková, M. a kol. 2002: Podmínky harmonizace práce a rodiny v České republice. Sociologický ústav AV ČR: Praha. Str. 27 – 57Koubek, J., 1995. Řízení lidských zdrojů. Praha: Management Press.Křížková, A., Pavlica, K. 2004. Management genderových vztahů: postavení žen a mužů v organizaci. Praha: Management Press. Str. 62-75.Národní plán podpory a integrace občanů se zdravotním postižením na období 2006 – 2009.Novosad, L. 1997. Některé aspekty socializace lidí se zdravotním postižením. Liberec: Technická univerzita.Plamínek, J., Fišer, R., 2005. Řízení podle kompetencí. Praha: Grada Publishing.Siebern-Thomas (2005). “Job Quality in European Labour Markets”. In Bazen, S., Lucifera, C., and Salverda, W. (eds.) (2005). Job quality and employer behaviour. Houndmills: Palgrave MacmillanMirela Velverde, Olga Tregaskis, Chris, Brewster (2000) Labor Flexibility and Firm Performance International Advances in Economic Research, roč. 6, č. 4Werther, W.B., Davis,K., Lidský faktor a personální management. Praha: Grada Publishing.

Garant

prof. PhDr. Libor Musil, CSc.

Vyučující

PhDr. Imrich Vašečka, Ph.D.Mgr. Blanka Plasová, PhD.Mgr. Ondřej Hora, Ph.D.Mgr. Kristína ChudáMgr. Daniela Jaklová StřihavkováLucie Mořkovská, DiS.