Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce s rodinami a dětmi (SPR440)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPR440 - Sociální práce s rodinami a dětmi, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je koncipován jako teoretické zázemí pro realizaci rodinné asistence a je určen především studentům předmětů SPR441 a SPR443 Sociální práce s rodinami. Cílem kurzu je skrze reflexi teoretických konceptů porozumět problémům, se kterými se studenti setkají v přímé práci s rodinou. Skrze tuto reflexi by měli být schopni především porozumět o jaké problémy se v rodinách jedná, jaká je jejich kauzalita a měli by by být schopni zvolit a aplikovat vhodnou intervenci k řešení problémů klientů rodinné asistence.

Osnova

Studijní osnova:Tří bloková výuka, která se bude sestávat s přednášek a seminářů.- první blok: Tematicky zaměřený na teoretické zdroje rodinné asistence.- druhý blok: Přednáškový blok zaměřený na získání znalostí v oblasti rodinného práva,sociálně-právní ochrany dětí a dluhovou problematiku.- třetí blok: Tematicky zaměřený na zvyšování rodičovských kompetencí.

Literatura

COLLINS, Donald, Catheleen JORDAN a Heather COLEMAN. An introduction to family social work. 3rd ed. Belmont, CA: Brooks/Cole, Cengage Learning, 2010. xxii, 428. ISBN 978-0-495-60188-3. infoSocial work with children and families. Edited by Maureen O'Loughlin - Steve O'Loughlin. 2nd ed. Exeter: Learning Matters, 2008. ix, 145 p. ISBN 978-1-84445-144-9. infoKLEIN, David M. a James M. WHITE. Family theories :an introduction. Thousand Oaks: SAGE Publications, 1996. xxii, 294. ISBN 0-8039-5853-6. info

Garant

PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jitka Navrátilová, Ph.D.