Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sebezkušenostní skupina a rozvoj (SPR469)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPR469 - Sebezkušenostní skupina a rozvoj, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle kurzu:- sebepoznání, osobní růst a rozvoj- prohloubení porozumění sobě i druhým, vlastním osobnostním předpokladům pro výkon profese, významu studiem získávaných znalostí a dovedností,- zvýšení schopnosti studentů aplikovat teorie oboru při výkonu profese- posílení pevnosti vlastní subjektivity, opravdovosti, empatie- posílení vnímání hranic profesního a osobního života, silných a slabých stránek- rozvoj uvědomění si významu vlastních názorů, postojů, hodnot klíčových pro výkon profese

Osnova

Organizace zahájení:Studenti po zaregistrování kurzu podají prostřednictvím ISu žádost o souhlas zápisu. Zaregistrovaní studenti absolvují osobní pohovor, který proběhne v orientačním týdnu v době určené pro výuku. Studenti k pohovoru přinesou text (s rozsahem jedné A4) s odpovědí na otázku „Proč chci absolvovat sebezkušenostní skupinu?“. Vybraným studentům bude udělen souhlas se zápisem.Organizace průběhu:Kurz proběhne v 7 blocích po 6 hodinách (6 bloků průběžných; 1 blok závěrečný) v 6 týdnech výuky následujících po orientačním týdnu (motivačním pohovoru). Závěrečný blok proběhne tři týdny po posledním průběžném bloku. Po každém průběžném bloku vypracují frekventanti seminární práci/deník (volný text s myšlenkami, pocity, dojmy, postřehy …, které mají ze skupin). Termín odevzdání: neprodleně, nejpozději v pondělí ráno následující po proběhnutém bloku. Studenti se omlouvají z nepřítomnosti na skupině předem, prostřednictvím e-mailu vedoucímu skupiny. Studenti se zavazují dodržovat pravidla obvyklá v profesionálním prostředí pomáhajících profesí.

Literatura

ARMSTRONG, Michael. Řízení lidských zdrojů. 10. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2008. 798 s. ISBN 978-80-247-1407-3. infoThe unconscious at work :individual and organizational stress in the human services. Edited by Anton Obholzer - Vega Zagier Roberts. 1st pub. Hove: Brunner-Routledge, 1994. xviii, 224. ISBN 0-415-10206-5. info

Požadavky

KREDITY_MIN ( 20 ) && SOUHLAS1. studenti mají absolvovaných 20 kreditů (tzn. studenti nejsou v 1. semestru studia); 2. studenti oboru SPR mají absolvovaný kurz SPR467. Zápis proběhne na základě souhlasu vyučujícího s žádostí studenta (při splnění prerekvizit; na základě výsledku motivačního pohovoru; s ohledem na kapacitu kurzu); o zápis studenti žádají prostřednictvím IS, alespoň týden před motivačním pohovorem. Maximální počet studentů - 10.

Garant

PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ladislav Otava