Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe pro veřejnou správu (VPL160)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPL160 - Odborná praxe pro veřejnou správu, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz zprostředkovává studentům praktické zkušenosti v organizacích veřejné politiky a správy. Poskytuje zpětnou vazbu a supervizi při získávání odborných pracovních zkušeností na startu profesionální dráhy. Poskytuje zapojeným organizacím prostor pro rozvoj stážistů a napomáhá jim v identifikaci talentů a potencionálních uchazečů na odborné pracovní pozice.Konzultace s učiteli předmětu individuální.

Osnova

Průběh kurzu1. Nejpozději do druhého týdne semestru si student dle svého uvážení zvolí organizaci a domluví si v ní praxi. Partnerské organizace, podílející se na praxích, mohou nabídnout místa pro praxe. Studenti o nich budou informováni v průběhu prvních dvou seminářů. Studenti musí konzultovat celý proces výběru organizace s vyučujícími předmětu (buď na prvních dvou skupinových setkáních či individuálně).2. V prvním či maximálně druhém týdnu semestru si student stáhne z organizačních pokynů předmětu „Smlouvu o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU. V některých organizacích je již tato smlouva podepsána (informaci podá vyučující kurzu). V takovém případě je nutno vyplnit, vytisknout a nechat potvrdit Protokol o přijetí studenta na praxi, který specifikuje obsah praxe. Protokol o přijetí studenta podepisuje i student.3.Požadavky pro zakončení kurzu:Uzavření Smlouvy o spolupráci a Protokolu o přijetí studenta na praxi (viz příloha 1 Smlouvy o spolupráci). Odevzdání Výkazu o vykonané praxi (doložení splněných hodin praxe, vykonané činnosti) a Závěrečného hodnocení studenta na praxi potvrzené od školitele v organizaci (vzor pro vyplnění tvoří přílohu 2 a 3 Smlouvy o spolupráci). Vykonání praxe a průběžné zpracování pracovních listů na základě literatury a jejich odevzdání do uvedeného termínu.

Literatura

POTŮČEK, Martin. Veřejná politika. Praha: Sociologické nakladatelství (SLON), 2005. 399 s. ISBN 80-86429-50-4. info

Garant

doc. PhDr. Jiří Winkler, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Josef HorňáčekMgr. Blanka Plasová, PhD.Mgr. Iveta Zelenková, Ph.D.