Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie závěrečné práce (VPL280)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPL280 - Metodologie závěrečné práce, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po úspěšném absolvování předmětu bude student schopen koncipovat rámcový projekt vlastního výzkumu, včetně plánu prezentace informace o způsobu provedení výzkumu a jeho výsledků v závěrečné práci. Explicitním výstupem předmětu je vymezením výzkumné otázky a aplikačního cíle závěrečné práce studentem.

Osnova

Předmět je věnován následujícím tématům:1. Formální procedura přípravy závěrečné práce.2. Metodický postup při tvorbě závěrečné práce.3. Formulace textu závěrečné práce.4. Formulace problému.5. Formulace základní výzkumné otázky.

Literatura

Jak se vyrábí sociologická znalost :příručka pro uživatele. Edited by Miroslav Disman. 3. vyd. Praha: Karolinum, 2000. 374 s. ISBN 80-246-0139-7. info

Požadavky

SEMESTR ( 4 ) || SOUHLASPředmět VPL280 zapisují studenti v době, kdy odevzdávají téma své diplomové nebo oborové práce (viz internetové stránky Katedry SPSP). Výuka předmětu probíhá první tři týdny každého semestru a je pro studenty VPL281 společná bez ohledu na to, že je v Diplomovém semináři vedou různí učitelé. Od čtvrtého týdne výuky se studenti rozdělí na skupiny vedené jednotlivými vedoucími prací. V IS se studenti registrují do předmětu VPL281 v tom semestru, ve kterém zapisují předmět VPL280.

Garant

prof. PhDr. Tomáš Sirovátka, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Tomáš Sirovátka, CSc.Mgr. Jiří Vander, DiS.