Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná analytická stáž pro veřejnou správu a politiku (VPL465)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPL465 - Odborná analytická stáž pro veřejnou správu a politiku, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1) Umoţnit bezprostřední návaznost teoretické a metodické přípravy diplomové prácestudenta s řešením praktických problémů v organizacích a institucích veřejného, neziskovéhonebo v odůvodněných případech soukromého sektoru, které vyuţije při přípravě a tvorběempirické části diplomové práce.2) Seznámit studenty s praktickou zkušeností expertů z organizací a institucí veřejnéhosektoru.3) Poskytnout studentům metodickou podporu při a propojování praktických problémů/témat s teoretickými poznatky.4) Umoţnit studentům navázat kontakt s organizacemi a institucemi veřejné správy a politiky.

Osnova

Organizace stáže:1) V prvním až druhém týdnu semestru si student dle svého uvážení zvolí organizaci a domluví si v ní stáž. Student formuluje nabídku pro organizaci, organizace souhlasí s výzkumným projektem, tento souhlas je explicitně vyjádřen v podepsaném protokolu, který je součástí Smlouvy. Zápis do předmětu VPL465 je podmíněn splněním tohoto požadavku.2) V prvním či maximálně druhém týdnu semestru si student stáhne z organizačních pokynů předmětu „Smlouvu o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU". V některých organizacích je již tato smlouva podepsána (informaci podá vyučující kurzu). V takovém případě je nutno vyplnit, vytisknout a nechat potvrdit všemi stranami pouze Přílohu 1 Protokol o přijetí studenta na praxi, který specifikuje obsah stáže. Protokol o přijetí studenta podepisuje i student. Protokol odevzdávejte ve třech vyhotoveních, jeden zůstane v organizaci, jeden škole, jeden si nechává student.3. Ukončení předmětu: Absolvování stáže a prezentace získaných poznatků na skupinovém semináři, aktivní účast na skupinovém semináři, odevzdání příslušných dokumentů o stáži.

Literatura

povinná literaturaAnalýza a tvorba veřejných politik :přístupy, metody a praxe. Edited by Arnošt Veselý - Martin Nekola. Vyd. 1. Praha: SLON, 2007. ISBN 978-80-86429-75-5. infoPOTŮČEK, Martin. Veřejná politika. Praha: Sociologické nakladatelství (SLON), 2005. 399 s. ISBN 80-86429-50-4. info

Garant

doc. PhDr. Jiří Winkler, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Josef HorňáčekMgr. Blanka Plasová, PhD.doc. PhDr. Jiří Winkler, Ph.D.Mgr. Iveta Zelenková, Ph.D.