Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programy sociálniho rozvoje organizací (VPL816)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VPL816 - Programy sociálniho rozvoje organizací, Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz dává odpověď na otázku Co je sociální rozvoj v pracovních organizacích a jak jej zabezpečovat?Kurz rozvíjí schopnost studentů reflektovat vzájemné ovlivňování strategie organizace a personální strategie, veřejné sociální politiky a sociální politiky v organizaci.Kurz rozvíjí schopnost studentů reflektovat problematiku nediskriminace v práci a rovných šancí.Kurz učí sestavit program řešení vybraného dílčího úkolu z oblasti sociálního rozvoje v organizaci.

Osnova

Řízení sociálního rozvoje v organizaciPráce a kvalita pracovního života I.Diskriminace v organizaciRovné pracovní příležitosti - gendrová nerovnostRovné pracovní příležitosti - zdravotní handicap jako sociálníaspekt nerovnosti na trhu práceHarmonizace práce a rodinyKvalita pracovního života v organizaci IIÚkoly personálního manažera v sociálním rozvoji.Zabezpečení lidských zdrojů.Komunikace.Pracovní hodnoceníPéče o zaměstnance

Literatura

povinná literaturaŘízení lidských zdrojů :nejnovější trendy a postupy. Edited by Michael Armstrong, Translated by Josef Koubek. 10. vyd. Praha: Grada, 2007. 789 s. ISBN 978-80-247-1407-3. infoŘízení lidských zdrojů :základy moderní personalistiky. Edited by Josef Koubek. 4. rozš. a dopl. vyd. Praha: Management Press, 2007. 399 s. ISBN 978-80-7261-168-3. infoWERTHER, Wiliam B. a Keith DAVIS. Lidský faktor a personální management. 1. vyd. Zlín: Victoria Publishing, 1992. 611 s. ISBN 80-85605-04-X. infodoporučená literaturaNovosad, L. 1997. Některé aspekty socializace lidí se zdravotním postižením. Liberec: Technická univerzita.PLAMÍNEK, Jiří a Roman FIŠER. Řízení podle kompetencí. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. 180 s. ISBN 80-247-1074-9. infoneurčenoEurofound (2007): Annual review of working conditions in the EU 2006–2007Gospel, Howard (2003). Quality of working life. A review of changes in work organisation, conditions of emloyment and work-life arrangements. Conditions of Work and Emloyment Series no. 1. ILO: GenevaMachovcová, K. 2006. Výzkum potřeb cílové skupiny personalistů, limitů a možností pro rozvoj rovných příležitostí pro ženy a muže. Výzkumná zpráva, Gender Studies o.p.s. Projektu EU Equal „Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů“.Národní plán podpory a integrace občanů se zdravotním postižením na období 2006 – 2009.Siebern-Thomas (2005). “Job Quality in European Labour Markets”. In Bazen, S., Lucifera, C., and Salverda, W. (eds.) (2005). Job quality and employer behaviour. Houndmills: Palgrave MacmillanMirela Velverde, Olga Tregaskis, Chris, Brewster (2000) Labor Flexibility and Firm Performance International Advances in Economic Research, roč. 6, č. 4Asklöf, C., Strandberg, H., Wenander, K. E. 2003. Proč a jak vypracovat plán rovnosti žen a mužů. Praha: MPSV.

Garant

prof. PhDr. Tomáš Sirovátka, CSc.

Vyučující

Mgr. Blanka Plasová, PhD.Mgr. Ondřej Hora, Ph.D.PhDr. Imrich Vašečka, Ph.D.Mgr. Tereza PospíšilováLucie Mořkovská, DiS.